Before Article
Voorjaar! 3 slimme tips voor meer restaurantomzet

Voorjaar! 3 slimme tips voor meer restaurantomzet

Voorjaarsdip? Kansen genoeg om je restaurant onder de aandacht te brengen en meer te verdienen.

Drie slimme tips voor meer restaurantomzet in het voorjaar (plus een extra tip), gebaseerd op de Spring Guide van Restaurants.about.com:

  1. Verwelkom hele gezinnen met een moederdagbrunch
    Misschien niet de meest in het oog springende feestdag op de kalender, maar waarom zou je ‘m links laten liggen? Moederdag valt geregeld in de vakantie. Speel er op in. Hoe? Bied bijvoorbeeld een moederdagbrunch aan. Voor het hele gezin.
  2. Probeer eens een proeverij
    Draait je restaurant alleen maar op goed eten? Treed in het voorjaar eens buiten je comfort zone. Bijvoorbeeld met wijn- en bierproeverijen, die populair zijn als ‘bedrijfsuitje’. Stel een mooi menu samen met bijpassende wijnen en bieren en je trekt nieuw gasten. En wie weet behaal je meer restaurantomzet. Natuurlijk moet je je proeverijen dan nog wel onder de aandacht brengen.
  3. Zet lichtere gerechten op de kaart
    Vervang je zwarte biefstuk door een frisse salade met garnalen of fruit. Het voorjaar is de ideale tijd van het jaar om eens goed door je menukaart te lopen. Weinig mensen hebben tijdens de warme(re) lentedagen zin in een zware maaltijd. Ga daarom met je tijd mee en wees niet bang mooie winterse gerechten (tijdelijk) te schrappen.

En anders: gooi de bezem nu al door je zaak

Mocht het voorjaar ondanks alles toch een matige periode zijn, gebruik het dan je restaurant flink op te schonen. Houd een grondige schoonmaak in alle koelinstallaties, ovens en je frituur. Maar check ook alle veiligheidsvoorwaarden waaraan je als ondernemer moet voldoen. Zo ben je klaar voor de zomer!

Mis niks, schrijf je in voor onze gratis wekelijkse nieuwsbrief

 

8 terrastips voor een maximale omzet

8 tip voor meer omzet met ijs

 

Gratis eten = extra omzet

‘Uitgestelde koffie’: geen extra omzet, wel goodwill

39% korting op nummer 39; wat leverde dé actie van Chinese restaurants op?