Before Article
meer omzet uit speciaalbier - Foodbrigade

6 manieren om meer te verdienen aan speciaalbier

Met speciaalbier profiteer je van een mooie marge. Voor een bijzonder biertje van ongeveer 1,50 euro inkoop, kan je al snel 3,75 euro vragen. Meer omzet uit speciaalbier? Met deze 6 tips van zytholoog-biersommelier Karel van Broekhoven (Bier&cO) kun je snel aan de slag. 

 1. Pils of bier?
  Bestelt je gast een biertje? Stel dan de simpele wedervraag: ‘Wilt u bier óf wilt u pils’?. Zo trigger je de gast om door te vragen naar je totale assortiment.
 2. Maak een speciale bier-spijskaart
  Veel restaurants geven een wijnsuggestie bij de gerechten op hun menukaart. Maar een biersuggestie kan ook wonderen doen. Dankzij de grote variëteit aan smaken is er bij ieder gerecht wel een passend biertje te vinden.
 3. Zet verschillende soorten op de kaart
  Een goede bierkaart is gevarieerd en speelt in op de seizoenen. Ook is lokaalbier op dit moment populair. De belangrijkste biersoorten voor een kwalitatieve bierkaart zijn: dubbel, tripel (zwaar blond), fruitbier, pils, IPA (of ander hoppig bier), wit (Weissen) en amber.
 4. Niet elk bier past bij elke horecazaak
  Laat je speciaalbier aansluiten bij je zaak. Als Italiaans restaurant serveer je bijvoorbeeld een Italiaans biertje. Dit is een onderscheidend extraatje op de kaart en past helemaal bij het moment.
 5. Gebruik het passende glas
  Serveer het bier in het juiste glas. De brouwerij heeft een weloverwogen keuze gemaakt voor zijn glaswerk. De vorm van het glas heeft namelijk ook invloed op de smaak ervan. Een Dubbel Trappist uit een fluitje smaakt compleet anders dan wanneer het uit een kelkglas geschonken wordt.
 6. Ook bij bier geldt: kennis verkoopt
  Zorg dat al je medewerkers de smaak van en het verhaal achter het speciaalbier kunnen vertellen. Vaak zijn vier zinnetjes al genoeg om de gast te kunnen helpen bij hun keuze. Een duidelijk en goed verhaal kan de verkoop stimuleren. Voeg op de bierkaart standaard informatie als smaakomschrijving, land van herkomst, alcoholpercentage en kleur toe.

Meer bier:

5 speciaalbieren die niet op je kaart mogen ontbreken

The Wipers Times: trek nieuwe gasten met speciaalbier

Meer bier verkopen? Organiseer een bierproeverij!

Trappistenbier: dikke plus voor de bierliefhebbende gast

Eén reactie op “6 manieren om meer te verdienen aan speciaalbier”

Reageren niet meer mogelijk .