Before Article
Omzet horeca wk voetbal

Kroeg controleert massaal op leeftijd bij alcohol tijdens WK

Bijna een op de drie horecazaken verwacht in de komende weken tot wel 30% meer omzet te gaan behalen. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Foodbrigade onder horecaprofessionals.

Veel restaurants en cafés geven aan bij vorige grote voetbaltoernooien soortgelijke omzetstijgingen te hebben gezien (lees onder meer de ervaringen van De Vondeltuin in het Vondelpark in Amsterdam en het Amersfoortse muziekcafé De Noot). Een op de vijf zaken zegt juist rekening te houden met minder omzet, omdat reguliere gasten vaker zullen kiezen voor een avondje voetbal in plaats van een bezoek aan restaurant of café.

Horeca personeel actie omzet wk ek voetbal kroeg

Horeca zet extra personeel in tijdens WK

Vooral horecagelegenheden die ‘iets’ doen rondom het WK, huren extra personeel in om de verwachte extra drukte goed aan te kunnen. Ongeveer een kwart van dit personeel is bedienend personeel. Vijf procent gaat extra keukenpersoneel inschakelen, en evenveel zaken investeren in extra schoonmaakcapaciteit.

Interview: voorkom nieuw personeel bij grote evenementen in je zaak

Strenge controle leeftijd bij alcohol

Het overgrote deel, bijna negentig procent, van de bars en kroegen gaat goed op leeftijd controleren bij het schenken van alcohol. Al geeft bijna een op de vijf ondervraagden aan dat er ‘best wel eens iemand doorheen kan glippen’ in de drukte. Van de zaken die nu al aangeven níet op leeftijd te gaan controleren, doet het merendeel dit omdat ze verwachten dat dit praktisch onmogelijk is. Een klein deel weigert te controleren, omdat het WK Voetbal volgens hen een feestje is.

Interview: naar leeftijd vragen vooral kwestie van duidelijk zijn

Horeca controle leeftijd alcohol wk voetbal

Eerder onderzocht Foodbrigade waar Nederlanders het WK Voetbal gaan volgen. Daaruit bleek dat meer dan een half miljoen mensen nu al zeker weten dat ze het in de kroeg gaan kijken. Nog eens een miljoen mensen sluit niet uit dat te gaan doen.

In 6 stappen naar meer omzet dankzij het WK

Op zoek naar winstgevende WK-inspiratie voor je menukaart? Probeer de WKaasplank!

Al 6000 chefs en horeca-ondernemers volgen Foodbrigade op Facebook. Vind ons ook leuk!

(Of meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief met tips voor meer omzet)