Before Article
Liegen in de horeca: de mooiste voorbeelden

Liegen in de horeca: de mooiste voorbeelden

‘Horeca-ondernemer, zet geen onwaarheden op je menukaart!’, blogde Guido Panjer. Het inspireerde een aantal ervaringsdeskundigen om hún grootste menukaart-leugen te delen op Facebook. We pikken de leukste vier eruit!

 1. Tonijn en tilapia als ‘Catch of the day’ in Zeeland
  Jean-Pierre Hack kwam in een restaurant aan de Zeeuwse kust een wel heel duidelijke leugen tegen. Tonijn en Tilapia waren er de vangst van de dag. Over het algemeen komen beide vissoorten niet voor in de Nederlandse wateren. Alleen de tonijn laat zich af en toe zien in de Noordzee. Jean-Pierre kon er gelukkig wel om lachen.
 2. Rundertartaar van Drents weidevlees of half-om-half-gehakt uit de supermarkt
  Marian Eggink bestelde rundertartaar van Drents weidevlees, maar in werkelijkheid was het half-om-half-gehakt van de Aldi supermarkt. ‘Het bedrijf is later failliet gegaan, gelukkig!!’, aldus Marian op Facebook.
 3. ‘Carpaccio’
  Marcel van der Ben was benieuwd naar de ‘carpaccio tomaat’ die op de menukaart stond. Tot zijn verbijstering kreeg hij een bordje met plakjes dungesneden tomaat. ‘Carpaccio is geen bereidingstechniek’, aldus Marcel. Dat is dus niet bij iedere chef bekend.
 4. Ossenhaas voor een schijntje
  Michael Spekman kwam een restaurant – in zijn woorden ‘vreetschuur’ – tegen waar ossenhaas werd aangeboden voor € 17,50. Robin van Werken kwam een soortgelijke aanbieding tegen: een viergangendiner met coquilles en ossenhaas voor € 24,50. Bij dat soort prijzen weet je dat het niet klopt.

De waarschuwing van Guido Panjer lijkt dus terecht. Als je als horeca-ondernemer je klanten voor de gek houdt, verpest je uiteindelijk je eigen markt.