Before Article
krulgroenten - Foodbrigade

De aller- aller- allerlaatste trend: gekrulde groenten

Krulgroenten zijn de nieuwste rage. Overkomen waaien uit Amerika. Daar gooien ze pasta, noedels en rijst massaal de deur uit. Groenten staan daar, net als in Nederland, steeds vaker op tafel. Maar dan wel in een verrassende twist. Zo ziet dat eruit.

Hoe groentenslierten op je bord?

In Amerikaanse huishoudens zie je de zogenaamde ‘spiralizer’. Een keukenapparaat waarmee je groenten in een handomdraai tot mooie slierten verwerkt. Mocht je dat te bewerkelijk vinden? Tegenwoordig zijn krulgroenten ook kant-en-klaar verkrijgbaar.

Mocht je ze wél zelf bereiden…

Stevigere groenten werken het best. Denk aan:

  1. Oranje peen
    Winterpeen in lange krullen: een vertrouwde Hollandse groente in een onverwachte draai. Decoratief en kleurrijk door salades en in wokgerechten. Rauw lekker, frituur ze of maak ze zoetzuur.
  2. Gele peen
    Gele peen is van zichzelf al verrassend en al helemaal in gekrulde vorm. Lekker in rauwkost, gefrituurd als bijgerecht of in de wok.
  3. Rettich
    Een spierwitte krul met een frisse radijsachtige smaak. Decoratief en lekker pittig door salades en wokgerechten.
  4. Aardappel
    Gekrulde aardappel. Even in de frituur en je hebt een waanzinnig resultaat. Ook lekker om in tempurabeslag te frituren.
krulgroenten 3x - Foodbrigade
‘Stevige groenten zijn het best te krullen’

Gezonde variaties

Slierten van (rauwe) groenten zijn ideaal voor zomerse salades, als hoofdingrediënt in vega-gerechten, om te wokken en als bijgerecht.

Krulgroenten zijn decoratief en kleurrijk. Bovendien is het gezond, voedzaam en een slimme manier om kinderen aan de groente te krijgen!

Lees ook:

Zomer! Dus bijverdienen met gezond festivalvoedsel, toch? 

Drie smoothies die je in een handomdraai serveert

Zet groenten op de Nederlandse kaart

Is groente echt hot?