Before Article
Allerlaatste koffietrend

De allerlaatste koffietrend: serveer koude ‘theekoffie’

Wéér die koffiepads en -cups? Er zijn ook andere manieren om koffie te zetten, waarmee je je een stuk makkelijker onderscheidt. Maak kennis met de állerlaatste koffietrend: koude, heldere koffie, zonder bitters, die je in 24 uur zet. 

Zó werkt deze koffietrend

We zijn gewend om snel te denken, maar Jeroen Veldkamp van Coffeelab.nl vertelt hoe het ook anders kan: ‘Een mooie trend komt uit New York. Daar zit een koffiebar, Blue Bottle, die koude koffie maakt. Het geheim: systemen die per seconde een druppel water door de koffie laten druppen. Ja, je moet even geduld hebben. Na 24 uur heb je een koffie-extract, zonder bitters. Dat ziet er bijna uit als thee. Serveer je dat in een heel hip, bruin bierflesje met een dop erop en een vintage etiketje, dan heb je een heel gaaf drankje.’

In onderstaande video laat Veldkamp (vanaf de Food Inspiration Days) deze koffie zien.

Lees ook:

‘Uitgestelde koffie’: geen extra omzet, wel goodwill

How-to: 5 warme dranken voor een vol winters terras

How-to: 5 manieren om je te onderscheiden met chocolademelk

Eén reactie op “De allerlaatste koffietrend: serveer koude ‘theekoffie’”

Reageren niet meer mogelijk .