Before Article
Klaus Erfort-keuken

Kijkje in de keuken bij driesterrenchef Klaus Erfort

Klaus Erfort is één van de beste chefs in Duitsland. In zijn GästeHaus Klaus Erfort in Saarbrücken kookte hij drie Michelinsterren bij elkaar. Erfort wordt gezien als een vernieuwer van de haute cuisine.

Maar ook traditionele gerechten neemt hij onder handen. In onderstaande video laat Erfort zien hoe hij zijn eigen, nieuwe versie van de bekende Apfelstrudel bereidt.


De stijl van Klaus Erfort

Erfort is misschien niet heel bekend, maar heeft al een indrukwekkende staat van dienst. Naast de drie sterren werd hij door GaultMillau in 2008 uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Zijn stijl is vrij eenvoudig te omschrijven. Zijn hoofddoel is niet het ultieme gerecht koken omdat hij er zelf blij van wordt. Erfort wil vooral koken voor zijn gasten, ervoor zorgen dat zij een leuke avond hebben. ‘Het leuke aan koken is dat je het humeur van mensen positief kan beïnvloeden door een geweldig gerecht op tafel te zetten.’

Klaus Erfort gerecht

Hard werken

De enige manier om zijn doel te bereiken? Hard werken in de keuken. Erfort is geen tv-chef en schrijft geen kookboeken. Al zijn tijd gaat op aan werken in de keuken.

Niet per se regionale producten

De kwaliteit van zijn producten staat bij Erfort bovenaan. ‘Ik kook met respect voor het product. Ik ga er voorzichtig mee om en geef er de voorkeur aan producten zoveel mogelijk als geheel te bereiden.’ En dat hoeft wat Erfort betreft niet per se een product uit de regio te zijn. ‘Natuurlijk gebruik ik graag producten uit het Saarland, maar dat is niet mijn prioriteit. De kwaliteit van het product blijft het belangrijkste.’

Meer kijkjes in de keuken?

  1. Een kijkje in de keuken van sterrenchef Gert de Mangeleer
  2. Heinz Reitbauer maakt in bijenwas gegaarde vis
  3. Alex Atala maakt tucupi
  4. Daniel Humm maakt zwarte zeebaars
  5. Massimo Bottura maakt torta barozzi
  6. René Redzepi maakt The henn and the egg
  7. Juan en Jordi Roca maken gekarameliseerde appel met suikerspin