Before Article
Jan Marrees

Jan Marrees: ‘Altijd op zoek naar speciale ingrediënten’

Chef Jan Marrees staat bekend om zijn innovatieve keuken. Hij speelt graag met smaken. ‘Ik ben altijd op zoek naar bijzondere dingen. Verrassende producten. Speciale ingrediënten.’

Jan Marrees is chef en eigenaar van restaurant Bretelli in Weert en heeft één Michelin-ster. Marrees geeft maandag een kookworkshop bij de opening van Sligro Maastricht. Marrees verheugt zich erop. ‘Ik heb al een paar dingen van de nieuwe Sligro in Maastricht mogen zien. Dat is veelbelovend! Echt een stap vooruit in foodbeleving. De eerste foto’s en tekeningen zien er geweldig uit.  Leuk dat ik bij de officiële opening mag zijn.’

Marrees geeft maandag een kookdemonstratie. ‘Ik ga zeker iets met vis doen. Eén van mijn signature dishes. Welke? Dat houd ik nog even geheim. Ik verras het publiek graag.’ Marrees heeft zin in de demonstratie, maar ook zin om de winkel met eigen ogen te bekijken. ‘Rondlopen, kijken, proeven. Als chef ben je altijd met je producten bezig. Dus ik ben erg benieuwd wat ik allemaal te zien krijg. Ik vind het een goed idee om deze nieuwe foodmarket te openen. Vooral voor de bovenkant van de markt, de restaurants, kan het heel interessant zijn.’

Jan Marrees experimenteert graag

Marrees heeft ooit eens in een interview gezegd: verfijning, smaak en elegantie zijn de belangrijkste kenmerken van mijn gerechten. ‘Dat klopt. En daar wil ik innovatie graag aan toevoegen. Vernieuwend koken. Een beetje experimenteren.’ Elke zes weken presenteert Marrees een nieuwe kaart, in zijn eigen stijl en volgens zijn eigen visie.

Iets bijzonders

‘Ik ben dan ook altijd op zoek naar bijzondere dingen. Verrassende producten. Speciale ingrediënten. Als ik zie wat Sligro Maastricht allemaal gaat doen, dan verwacht ik daar zeker wel iets bijzonders te kunnen vinden. Het enorme kruidenassortiment spreekt me bijvoorbeeld erg aan. En ik wil graag de Iberische hammen van Joselito eens proeven.’