Before Article
zeekeuken - Foodbrigade

3 manieren om op te vallen in het jaar van de zeekeuken (2015)

De experts waren het er al over eens: 2015 wordt het jaar van de zeekeuken. En leverancier Smit Vis verwacht komend jaar zelfs een omzetstijging van 6 procent. Restaurateurs gaan meer inslaan. Hoe je dan nog opvalt tussen al dat aanbod? Mét deze zeetips van visspecialist Ron Koks bijvoorbeeld.

Prijstip: kabeljauw

Begin 2015 is het kabeljauwtijd. Tijd voor de skrei kabeljauw uit Noorwegen. Deze vis zwerft rond in de Barentszzee en maakt zich altijd rond januari klaar voor de voorplantingstrek. Die periode is de kabeljauw op zijn top en dus vol van smaak. En tijdens die trek is er voldoende aanvoer van kabeljauw. Meer aanbod = meer prijsvoordelen.

Verstip: Hollandse garnalen

De échte Hollandse garnaal is weer helemaal terug en verser dan ooit. 25 jaar lang werd hij niet in Nederland gepeld: garnalen belandden gelijk na de vangst in de diepvries om vervolgens in Marokko of verder gepeld te worden. Tegenwoordig worden de garnalen direct in de haven van IJmuiden gepeld: meer controle op kwaliteit en verser dan ooit.

Verstip: lijngevangen zeebaars

Verser dan de lijngevangen zeebaars uit de Noordzee kan bijna niet. Dagelijks trekken gespecialiseerde zeebaarsvissers eropuit om vlakbij de kust te vissen. Doordat de afstanden klein zijn, gaat het daarna snel: binnen één dag kan de zeebaars al in jouw keuken liggen.

Lees ook:

Duurzame vis hoeft niet duurder te zijn!

Profiteer van de marge op schol

Interview: veel mosselen bereiden, zo krijg je later twee sterren

Deze vissen leveren geld op

Maximaal scoren met vis

Eén reactie op “3 manieren om op te vallen in het jaar van de zeekeuken (2015)”

Reageren niet meer mogelijk .