Before Article
Menu Radiohead

Hoe smaakt de muziek van Radiohead?

Waar smaakt ‘How to Disappear Completely’ naar? En is het nummer ‘Optimistic’ meer een toetje of een voorgerecht? Ga eten bij het restaurant van de Detroit Golf Club en je weet het. Chef-kok Kyle Hanley heeft namelijk een menukaart samengesteld, gebasserd op het album ‘Kid A’ van rockband Radiohead.

De texturen van Radiohead

Hij vertaalde hRadiohead-Detroit Golf Clubet album naar een tiengangenmenu, dat alleen op 19 februari wordt geserveerd in het restaurant van de golfclub. Hanley studeerde zelf ooit muziek en vertelt dat hij texturen en kleuren hoort wanneer hij naar een album luistert. ‘Dat heb ik vooral bij Radiohead’, zegt hij. ‘Ze hebben verschillende texturen in hun nummers. De ene song vloeit mooi over in de andere op Kid A. Wij willen hetzelfde doen met de maaltijden.’

Tomatengratina

Weten hoe de liedjes smaken? Titeltrack ‘Kid A’ wordt een schotel op basis van zwarte caprese. ‘Tree Fingers’ serveert tomatengratina met gin, jalapenosiroop, verse limoen, zeezout en chiliolie.  Als het menu een succes wordt gaat de chef vaker menu’s componeren op basis van albums van Radiohead.

Kid A

Het volledige album ‘Kid A’ van Radiohead: