Before Article
Heston Blumenthal

Spieken in de keuken van Heston Blumenthal

Heston Blumenthal is chef en eigenaar van het Londense restaurant Dinner by Heston Blumenthal. En verder van de restaurants The Fat Duck, The Crown en The Hinds Head.

Dinner by heeft een kaart met gerechten die gebaseerd zijn op historische Britse maaltijden, uit de periode tussen de veertiende en twintigste eeuw. Een voorbeeld van zo’n Brits historisch gerecht is de drilpudding (jelly) met absint, die Blumenthal klaarmaakt in onderstaande video.


De stijl van Heston Blumenthal

Blumenthal is één van de meest vooruitstrevende chefs van zijn generatie. Hij staat bekend om het moleculaire koken. Alhoewel hij zelf niet van die term houdt. ‘Ik ben een kok, geen wetenschapper. Zet een moderne bolide naast een auto uit de jaren 20: het blijft een auto, ondanks de airco en de elektrische ruiten. Dat geldt ook voor wat ik doe: ik gebruik in mijn keuken de laatste nieuwe technologie, van vriesdroger tot centrifuge, maar het blijft gewoon koken.’

Baked Alaska Heston Blumenthal

De Titanic volgens Heston

Meer Heston Blumenthal? Check deze video van zijn ijsberg-toetje, geïnspireerd door de Titanic.


Meer kijkjes in de keuken?

  1. Klaus Erfort maakt Apfelstrudel, in een modern jasje
  2. Gert de Mangeleer maakt gemarineerde zeebaars
  3. Heinz Reitbauer maakt in bijenwas gegaarde vis
  4. Alex Atala maakt tucupi
  5. Daniel Humm maakt zwarte zeebaars
  6. Massimo Bottura maakt torta barozzi
  7. René Redzepi maakt The henn and the egg
  8. Juan en Jordi Roca maken gekarameliseerde appel met suikerspin