Before Article

Meekijken in de keuken van sterrenchef Heinz Reitbauer

Heinz Reitbauer, eigenaar van tweesterren-restaurant Steirereck in Wenen, is één van de beste chefs ter wereld. Zijn bekendste gerecht? In bijenwas gegaarde vis met gele wortel en zure room. In onderstaande video laat Reitbauer zien hoe hij dit gerecht bereidt.


Vloeibare bijenwas

Heinz Reitbauer-vis-bijenwas

De vis wordt gegaard in 85 graden verwarmde, en daardoor vloeibare, bijenwas.  Reitbauer gooit de bijenwas over de vis, en zo’n tien minuten later is de vis klaar.

Familierestaurant in Wenen

Wie Reitbauer zegt, zegt Steirereck. Dit restaurant is dan ook een echt familiebedrijf. Hanz Reitbauer senior opende dit restaurant in Wenen al in 1970. Reitbauer junior werd in 1996, na een leergang door Lyon, Londen en Parijs, officieel ‘lid’ van het Steirereck-team. In 2005 werd hij chef van het restaurant. Inmiddels heeft hij twee Michelin-sterren en wordt hij gezien als één van de beste chefs ter wereld.

De stijl van Hein Reitbauer

Reitbauer staat bekend om het ‘herontdekken’ van bijzondere, lokale groenten. Een van zijn ‘ontdekkingen’ is de paarse wortel, die nu wordt gekweekt door de plaatselijke hogere landbouwschool, in de paleistuinen van Schonbrünn. Reitbauer heeft ook zijn eigen boerderij waar hij veel van zijn ingrediënten vandaan haalt.

Purple carrot

Meer kijkjes in de keuken?

  1. Alex Atala maakt tucupi
  2. Daniel Humm maakt zwarte zeebaars
  3. Massimo Bottura maakt torta barozzi
  4. René Redzepi maakt The henn and the egg
  5. Juan en Jordi Roca maken gekarameliseerde appel met suikerspin