Before Article
'Burger King? Moet kunnen als chef' - Foodbrigade

‘Burger King? Moet kunnen als chef’

Chefs zijn de hele dag met eten bezig. Goede producten, prachtige gerechten. Maar ook sterrenchefs hebben een guilty pleasure. 3 chefs over hun ‘eetzondes’. 

Als sterrenchef mag je best eens snacken, menen Björn Wester, Frans ten Oever en Stephan Möllers.

  1. Björn Wester (De Oesterbar):
    Bjorn van de Wester Oesterbar
    ‘Als ik thuiskom uit mijn werk, ’s avonds laat, pak ik altijd een biertje met iets vettigs en hartigs er bij. Chips, stokbrood met brie, dat soort dingen. Ongeveer twee keer in de week eet ik dan een pizzaatje. Zelfgemaakt? Nee, echt niet! Gewoon een kant-en-klaar exemplaar van Dr. Oetker. Lekker op de bank ploffen met een biertje. Heerlijk bijkomen van de dag.’
  2. Frans ten Oever (Tocat Catering):
    Kennis van Eten Frans ten Oever‘Het hele jaar hard werken in de keuken en culinair hoogstaande gerechten bereiden… Dan mag je ter compensatie best eens minder gezond doen. Dat doen we zelfs met het hele bedrijf. Met alle medewerkers eten we elke Kerst een doos frikadellen leeg. Al tien jaar lang. Het is een traditie geworden.’
  3. Stephan Möllers (de Dyck):
    Eettest-Mollers moestuin
    ‘Big King XXL Burger van de Burger King. In het verleden reed ik regelmatig uit het werk  naar de Burger King om er een te halen. Het is gewoon een lekkere burger met veel kaas, ui, sla en tomaat. Soms ging ik ook wel stiekem en vertelde ik dat niet tegen mijn vriendin! Nu ga ik niet meer zo vaak, ik moet toch een beetje op mijn gewicht letten. En als ik ga, dan neem ik mijn vriendin mee. Soms moet dat gewoon kunnen. Wist je dat een kroket, zo uit het vuistje, minder calorieën bevat dan een broodje kaas? Heerlijk toch?’