Before Article
guilty pleasure - Foodbrigade

‘Tussen 15.00 en 17.00 uur is het gevaarlijk in de patisserie’

We zijn de hele dag met eten bezig. Goede producten, prachtige gerechten. Maar topchefs en topondernemers hebben ook een guilty pleasure. Een niet zo verantwoord tussendoortje. En soms zelfs meerdere.

Rogér Rassin (chef-kok restaurant La Rive*)

Rogér RassinHeeft Rogér Rassin een guilty pleaure? Guilty pleasures zul je bedoelen…‘Na een paar biertjes vind ik het lekker om langs de Febo te gaan. Wat ik dan eet? Dat maakt me niet zoveel uit. Wat er maar in de muur zit. Spijt heb ik nooit; lekker toch. Ook ben ik een enorme zoetekauw. Ik houd vooral van drop en zure matten. Daar kan ik helemaal stuk op gaan. Ik ga met een bak op de bank zitten en die bak kan ik helemaal leegeten. Chocola vind ik ook al zo lekker. Vooral tussen 15.00 en 17.00 uur moet ik oppassen. Dat is een gevaarlijk moment op de dag. Als ik dan de patisserie binnenloop, ben ik verloren.’

Lees ook het interview met Rogér Rassin: weet hoeveel mankracht er in een bord gaat zitten

 

Ingrid van Eeghem (eigenaar Karpendonkse Hoeve*)

Ingrid van Eeghem - FoodbrigadeOok Ingrid van Eeghem zondigt af en toe. Dan vergeet ze dat ze ‘vegetariër’ is. ‘Ik heb laatst nog ganzenlever in Parijs gegeten. In zo’n typisch Frans restaurant, tussen de oude mannetjes. Dan klopt alles. Bon! Ik eet eigenlijk vooral vegetarisch, maar hiervoor maak ik een uitzondering. Andere guilty pleasures? Speculoos, eet ik minstens één keer per week. Ik kan niet zonder. En karamel: need I say more?’

Lees ook het interview met Ingrid van Eeghem: tot mijn dertigste gaf ik niks om eten

[nieuwsbriefbox][/nieuwsbriefbox]

Meer Guilty pleasure

Chefs eten ook patat. En niet alleen omdat ze honger hebben…

Soenil Bahadoer: ‘Ik ben een echte late night snacker’

Drie chefs en guilty pleasures. Stephan Möllers: ‘Burger King? Moet kunnen als chef!’