Before Article
WK-ergernissen - Foodbrigade

Het WK in mijn zaak is top! Behalve…

Een vijfde van de horecamedewerkers geniet van de oranjestemming. Maar de WK-drukte in de horeca levert ook ergernissen op, blijkt uit onderzoek van Foodbrigade. De allergrootste ergernis: troep!

Zo viel ook te lezen op Nu.nl.

Een derde van de horecazaken organiseert extra activiteiten rondom het WK, om meer omzet te behalen. Maar wat dat ook meebrengt: oranje confetti, serpentinespray, platgetrapte plastic bekers, oranjepruiken, smerige toiletten. De gemiddelde horecaprofessional heeft behoorlijk wat op te ruimen als de WK-supporters de zaak weer hebben verlaten.

Interview: ‘In mijn zaak wordt het WK een feest, geen bende’

Ook ergeren horecamedewerkers zich eraan dat ze de wedstrijd soms zelf moeten missen doordat ze te druk zijn met hun gasten bedienen. En ze genieten minder van het WK door dronken, agressieve en luidruchtige gasten.

Infographic_WK_ergernissen - Foodbrigade

Jongere horecaprofessionals ergeren zich het meest

Horecamedewerkers tussen de 18 en 24 jaar hebben de grootste moeite met de voetbalgekte. Een stuk meer dan hun collega’s van boven de vijftig, die door hun ervaring zich een stuk minder snel opwinden.  Oudere professionals vinden het vooral jammer dat veel vaste gasten wegblijven tijdens het WK. Verder opvallend: vrouwen blijken een stuk toleranter dan hun mannelijke collega’s.

Meer WK?

Onderzoek Foodbrigade: een op drie zaken verwacht extra omzet door WK

Hoe vind je extra personeel voor een voetbalavond?

Controleren op leeftijd op WK-avond? Zo houd je het gezellig

Lees alles over hoe jouw zaak het maximale uit het WK kan halen

Mis geen enkele tip voor meer omzet in je restaurant, bar of hotel: schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief