Before Article

Horeca trends: 6 ‘oude’ groentetrends die blijven bestaan. Voorlopig…

Adverteren met ‘seizoensgebonden groenten uit je eigen achtertuin’ achterhaald? Onzin, zegt groente-expert Grietje Bakker. Zes groentetrends die ook in 2015 populair blijven. 

[nieuwsbriefbox][/nieuwsbriefbox]

1. Gefermenteerde groenten

Het is makkelijk en goedkoop, omdat je alleen water en zout nodig hebt. Maar ook supergezond: gefermenteerde groente bevatten een hele gezonde bacteriehuishouding en dat helpt gasten om hun eten beter te verteren. Extra handig: gefermenteerde groente kun je heel lang bewaren.

2. Meer groenten op het bord

Ook in 2015 kun je meer winst maken met groente. Door vlees of vis minder ruimte op het bord te geven en meer groente te serveren, verbeter je eenvoudig je marge. En nee, al die groente staat niet saai. Voeg een extra groentesoort toe, of serveer de groente op verschillende manieren bereid: gegrild, gebakken én gekookt.

3. Lokale groenten

Ook komend jaar wil je gast weten wat hij eet, en waar het vandaan komt. Het ‘groente-uit-eigen-achtertuin-principe’. Komen je appels van een teler uit de Betuwe? Zet dat dus trots op de kaart.

4. Seizoensgebonden groenten

Vers uit het seizoen en al tijden populair. Maar de combinaties zijn verrassender dan ooit tevoren. Wat dacht je van een mix van pastinaak, peen en spruitjes?

5. Gerechten met zo min mogelijk ingrediënten

Een gerecht met groente hoeft niet ingewikkeld te zijn. In 2015 kom je ook weg met ‘simpelere’ gerechten zoals wat gesneden biet, citroensap, olijfolie, pistachenoten en zeezout.

6. Krulgroenten

We schreven al eerder, krulgroenten zijn een trend. Kies voor oranje peen en zoete aardappel, of bedenk je eigen variant en haal eens courgette door je keukenapparaat. Sommige krulgroenten zijn inmiddels kant-en-klaar verkrijgbaar. Handig: scheelt veel tijd en snijwerk.

Meer groenten?

Waarom bonen en peulvruchten op de kaart?

Drie smoothies die je in een handomdraai serveert

Zet groenten op de Nederlandse kaart

Is groente echt hot?