Before Article
Groene restaurants

Groene restaurants leveren geld op: 7 tips

Op de Horecava presenteerde Rabobank 7 ondernemingstrends waar je als restaurantondernemer op in kunt spelen om zo meer winst te halen.

Eén van de trends: gasten verwachten dat restaurants steeds vaker ‘groen’ zijn. Een belangrijke kans: want groen levert je poen op. Met deze 7 tips van culinaire website Starchefs.com kun je je als restaurant op een simpele manier een stuk groener gedragen.

1. Verbouwen? Recycle!

Een verbouwing of renovatie op de planning staan? Gebruik dan bijvoorbeeld gerecyclede producten en gifvrije verf. En kijk voor de inrichting eens naar tweedehands meubels en inrichting.

2. Groene restaurants verbouwen lokale producten

Wat je van ver haalt is lekker. Onzin! Koop je vlees, vis en groente bij lokale leveranciers, en volg de seizoenen. Lekker. Goed voor de regio-economie. En veel ‘groener’ dan vlees uit Argentinië of bramen uit Mexico.

3. Begin je eigen moestuin

Begin klein, met een aantal kruiden bijvoorbeeld. Bouw dit uit en zet uiteindelijk je eigen groenten op tafel.

 4. Zuinig met energie

Koop energiezuinige apparaten. En train je medewerkers in energiezuinig gedrag (licht uit!).

5. Water van het huis

Filter het kraanwater met een waterfiltersysteem. Een waterfilter verwijdert zaken als bezinksel, schimmel, sporen en bacteriën. Hierdoor verbetert de smaak. En kun je dus je eigen water op tafel zetten. En bottelen zelfs. Veel goedkoper. En het staat ook nog eens veel leuker op tafel: je eigen merk water.

6. Een hoop compost

Maak van etensresten een composthoop in de tuin van je restaurant. De compost kun je dan weer mooi gebruiken voor je eigen moestuin.

7. Biologisch schoonmaken

Gebruik biologisch afbreekbare en milieuvriendelijke schoonmaakproducten in je keuken. Zonder giftige stoffen. En gebruik in de toiletten gerecycled toiletpapier.

Bekijk meer tips en toelichting op Starchefs.com!