Before Article
Cas Spijkers Academie geeft les in Health Cuisine

Gezond eten wordt onderdeel van opleiding

Studenten aan de Cas Spijkers Academie kunnen tegenwoordig lessen volgen in Health Cuisine, gezonde gastronomie.

Dat gezond eten wereldwijd steeds populairder wordt, is goed nieuws. Maar vooral ook iets waar horecaprofessionals op in moeten springen, schreef Foodbrigade-blogger Waldrik Kremer in zijn laatste blog.

De Cas Spijkers Academie doet dat dus, laat Nico Dingemans van Hospitality in Health weten aan Horeca Entree. Hij is als gastdocent bij de academie betrokken. Dingemans: ‘Zodra je je verdiept in Health Cuisine, en ontdekt welke gezonde eetculturen er van oudsher over de hele wereld bestaan, kun je er eigenlijk niet omheen dat Health Cuisine een volwaardig vak is met meerdere dimensies.’

Gezond eten onderdeel van opleiding

(Foto via)

Gezond eten in drie lessen

De opleiding in Health Cuisine bestaat uit drie lessen: een theorieles, het ontwikkelen van een menu en het bereiden van het diner. De eerste studenten, die halverwege november aan de opleiding begonnen, bereiden 4 maart een Health Cuisine zesgangenmenu voor zo’n veertig gasten. Dat bestaat bijvoorbeeld uit aloë vera, kurkuma, en bonbons van pure chocolade. Maar de gasten krijgen ook Twents superfood als geitenkaas, rode biet en kastanjes te eten.

Dom als je geen gezond eten op je kaart zet
Zet groenten op de Nederlandse kaart
Geld verdienen in 2014? Zet Peruaans op de kaart