Before Article

De spannendste gerechten van de vier beste chef-koks van Londen

Iedere chef heeft zijn signature dish. Het gerecht waarmee hij furore heeft gemaakt. Dit zijn de gerechten van de vier beste chef-koks van Londen.

[nieuwsbriefbox][/nieuwsbriefbox]

1. Heston Blumenthals Bohemian Cake – Dinner by Heston Blumenthal

Eerder schreven we dat Heston Blumenthal zijn gerechten baseert op historische Britse maaltijden. Zo ook zijn Bohemian Cake. In 1891 bedoeld als een simpele chocolade-citroen cake, maar door Blumenthal omgetoverd tot een eigentijds dessert met een in yuzu gedrenkte spons van chocolade, geserveerd met grapefruitjam, chocolademousse en honingijs.

2. Brett Grahams Saddle of Roe Buck Deer – The Ledbury

Modern Frans, met accenten uit de Britse en Australische keuken. Dat is de stijl van sterrenchef Brett Graham. Zijn favoriete ingrediënten? Hert, houtsnip, wilde morel paddenstoelen, aardpeer en makreel. Een van Graham’s signature dishes is zacht geroosterd hertenvlees met een worst van hertenvlees, rode kool, een nugget van beenmerg, kersen, andijvie en kersenbloesem.

3. Fergus Hendersons Devilled kidney – St. John

Gerechten met beenmerg, maag of andere (varkens)ingewanden, Henderson draait er zijn hand niet voor om. Met zijn ‘nose-to-tail eating’ filosofie heeft hij een revolutie teweeg gebracht in de Britse keuken. In het boek ‘The Whole Beast: Nose to Tail Eating’ legt Henderson uit hoe chef-koks alle delen van een dier kunnen gebruiken in hun gerechten. Eén van zijn kenmerkende gerechten is Devilled kidney: nieren van het lam, gemarineerd in cayennepeper, mosterd en kippenbouillon en geserveerd op toast.

4. Isaac McHales Buttermilk Fried Chicken & Pine Salt – The Clove Club

McHale noemt de Noord-Europese keuken zijn grootste inspiratiebron. Het liefst kookt hij met producten die rechtstreeks uit het bos of de weide komen, zoals voederbiet, moerbeien, pruimen, venkel en dennenappels. Niet verwonderlijk dus, dat groenten en kruiden de boventoon voeren in zijn gerechten. Zo ook in zijn gerecht Buttermilk Fried Chicken & Pine Salt, dat bestaat uit biologische kippendijen gemarineerd in karnemelk met knoflook, en wordt geserveerd met zout en fijngemalen dennennaalden.

[gallerybox][/gallerybox]

Meer signature dishes?

Zó bereik je met een chutney de wereldtop

Hiermee word je rijk: signature dishes van een miljoenenchef

Dit kookt de kok die kookt met geluid

Dit krijg je in een van de goedkoopste sterrenrestaurants ter wereld