Before Article
Verdienen BBQ

Geld verdienen met BBQ? Ja, het kan!

Wat je moet doen om te scoren met BBQ? ‘Je moet BBQ zien als een keukentechniek, waarmee je je gerechten een unieke smaak kunt geven. En als een mooie methode voor chefs om nieuwe gerechten te presenteren.’

‘ Speel met kruidenmengsels, rubs, rookhouten, sauzen, marinades. Het is een enorme toolbox voor chefs.’ Jord Althuizen is een van de oprichters van het succesvolle BBQ catering-concept Smokey Goodness. En winnaar van Hotello of the Year 2014, een jaarlijkse verkiezing voor afgestudeerde Hotello’s.

Jord over de toegevoegde waarde van BBQ:

Goedkoper inkopen, méér smaak

Jord: ‘BBQ is voor mij: grote stukken vlees traag garen op een lage temperatuur. Daardoor worden stugge stukken vlees, met meer zemen en pezen, malser. Je kunt zo met incourante delen werken, die gunstig zijn voor de inkoop, maar toch een mooie smaaksensatie aan je gasten kunt bieden.’

Nóg meer geld verdienen met BBQ?

Bekijk ook Jords tips over hoe je goed barbecuet. ‘Met BBQ op de menukaart kan je horecabedrijf zich onderscheiden. Maar pas op dat je niet in het stereotype beeld blijft hangen van grote hoeveelheden worst, hamburgers en diepvriessaté. En vooral heel, heel, héél veel saus. Verleid je gast tot het maken van een kwalitatievere keuze.’

Nog meer over BBQ/grill:

Succes met BBQ? Luister NIET naar de vraag van je gast

Barbecueën? Welke houtskool gebruik je (niet)?

Vlees op de grill? Gebruik geen marinade

Blog: herkenbaar vlees is zielig? Doe die oogkleppen eens af

5 bijzondere pepers