Before Article
eten zonder smartphone geeft korting

Eten zonder smartphone? Korting!

Uit eerder Foodbrigade-onderzoek blijkt dat Nederlanders zich niet druk maken om mobiele telefoons aan tafel. Maar dat geldt niet voor restauranteigenaar Jawdat Ibrahim.

In Israël is restauranteigenaar Jawdat Ibrahim een opmerkelijk offensief gestart tegen de smartphone. Gasten krijgen 50 procent korting als zij hun smartphone uitzetten tijdens het restaurantbezoek.

Grote ergernis

Aanleiding voor de actie is de grote ergernis die Jawdat Ibrahim voelt rondom gasten die niet meer met elkaar kletsen en lachen, maar enkel gefocust zijn op hun telefoon. Bovendien vindt Ibrahim dat ook het eten best wat meer aandacht mag krijgen. Eten zonder smartphone dus.

Eerdere actie om te eten zonder smartphone

Een eerdere actie om zijn gasten te bewegen bij binnenkomst hun telefoon in te leveren, bleek geen succes. Daarom hoopt hij nu zijn gasten met een goedkopere rekening te bewegen om de smartphone te negeren en meer aandacht aan het eten en elkaar te schenken.

Bron(nen):

http://www.horecaentree.nl/nieuws/branchenieuws/8647-smartphone-uit-helft-korting-op-de-rekening.html
http://www.ubergizmo.com/2013/11/restaurant-in-israel-offers-50-discount-if-you-switch-off-your-phone/?utm_source=feedly