Before Article
Eigen bier voor Karel V

Eigen bier voor Karel V

Wat begon als hobby, eindigde dit weekeinde in de officiële lancering van KV Bier: gebrouwen door de chefs van Grand Hotel Karel V.

Het KV Bier is een brouwsel van chef restaurant Jasper Gronert en chef de cuisine Vito Reekers. Ze ontwikkelden het bier in de keuken, tussen het koken door, in een van de soepketels. Na tientallen probeersels waren ze tevreden en was KV Bier een feit.

Afgelopen weekeinde mochten vijf Karels uit Utrecht voor het eerst de biertjes van de tap proeven. Jasper Gronert vertelt op RTV Utrecht over de smaak van zijn eigen bier: ‘Het heeft een volle body. Er zit ook een beetje zoet in het bier, maar dat maakt het hop aangenamer.’

Het bier is verkrijgbaar bij de bar, maar Gronert hoopt het ook te serveren bij een van zijn gerechten. ‘We hebben een gerecht dat bestaat uit octopus, aardappel, gerookte paprika en bergamot. Ik denk dat het bier hier prima mee samen gaat.’

Karel V laat het eigen bier brouwen bij brouwerij Maximus in de Meern. Ook restaurant De Librije lanceerde onlangs een eigen biermerk.

Lees ook:

3 speciaalbieren die je niet mag missen

Organiseer je eigen bierproeverij