Before Article
Sublimotion duurste restaurant ter wereld

Dit zijn (nu nog) de 5 duurste restaurants ter wereld

Twee keer Japan. Twee keer Frankrijk. Eén keer Amerika. Daar staan (nu nog) de duurste restaurants ter wereld.

Het beste restaurant ter wereld was al gevestigd in Spanje. En vanaf 1 juni krijgen de Spanjaarden ook de titel duurste restaurant ter wereld in handen. Op party-eiland Ibiza opent Sublimotion. De prijs voor een menu? Zo’n 1.500 euro. Het restaurant is gevestigd in het Hardrock Hotel. De keuken wordt geleid door Paco Roncero.

Bekijk onderstaande video om te begrijpen waarom een menuutje zo’n 1.500 euro gaat kosten.


Top vijf duurste restaurants

In de huidige top vijf staan twee Japanse en twee Franse restaurant. Daarnaast heeft de Verenigde Staten een plek in de top vijf van duurste restaurants in 2013 weten te bemachtigen. De genoemde prijzen zijn per menu per persoon. Beelden in de slideshow onder het artikel.

1. Kitcho, Kyoto (Japan)  – € 445

Fan van traditioneel Japans eten? Dan moet je bij het Kitcho in Kyto zijn. De keuken wordt geleid door 3-sterrenchef Kunio Tokuoka. Deze culinaire tovenaar maakt van elk gerecht een kunstwerk. Tokuoka is meester in kaiseki, de Japanse haute cuisine.

2. Le Meurice, Parijs (Frankrijk) – € 337

De keuken van 3-sterrenrestaurant Le Meurice in Parijs is het domein van Alain Ducasse. Hij werkt graag met producten van het seizoen. De Franse meesterchef staat bekend om zijn oog voor detail. En dat zie je niet alleen terug op de menukaart van het restaurant. Het interieur is geïnspireerd op Salon de la Paix in het kasteel van Versailles. Met zijn fresco’s, antieke spiegels en kroonluchters ademt het restaurant romantiek.

3. Masa, New York (Verenigde Staten) – € 333

In het New Yorkse restaurant Masa zwaait de Japanse sterrenchef Masa Takayama de scepter. Het restaurant is groot van naam, maar klein van omvang. Er is slechts plek voor 26 personen. De keuken serveert Japanse gerechten en sushi. Respect voor ingrediënten en pure smaken spelen een hoofdrol in zijn keuken.

4. Maison Pic, Valence (Frankrijk) – € 330

De keuken van het gastronomische familierestaurant Maison Pic in Valence wordt geleid door 3-sterrenchef Ann-Sophie Pic. In 2007 werd de Française verkozen tot ‘Chef van het Jaar’. Zij was hiermee eerste vrouw die deze titel in de wacht sleepte. Pic staat erom bekend te spelen met zure en zoete smaken. Spraakmakend zijn haar langoustines met rabarber of een crème brûlée van foie gras met een mousse van zure appelen.

5. Aragawa, Tokio (Japan) – € 274

In dit Japanse restaurant vind je geen sushi, maar Kobe beef op de kaart. Het restaurant heeft zelfs een eigen boerderij waar deze koeien rond lopen. Zo kunnen ze de kwaliteit van het vlees garanderen. Het vlees is fluweelzacht en vol van smaak.

Bekijk de volledige top tien duurste restaurants ter wereld

Mis niks,  schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Foodbrigade!