Before Article
Champagne

Cheers! Dit zijn de duurste champagnes ter wereld

De feestdagen vier je natuurlijk met champagne! Maar of jij en je gasten er zóveel voor willen neerleggen… Dit zijn volgens thedrinksbusiness.com de duurste champagnes ter wereld. 

5. Moët & Chandon Dom Perignon White Gold 1995 – €1.879,-

Speciale editie van Dom Perignon Brut. Je tast niet alleen diep in de buidel voor de champagne. Je krijgt ‘m namelijk in een fles van witgoud, waarin het logo met een laser is gegraveerd. Voor de 3l-versie betaal je zo’n €14.000.

Moët & Chandon Dom Perignon White Gold 1995 - Foodbrigade

4. Boërl & Kroff Brut – €1.895,-

Alles aan de Boërl & Kroff is ‘brut’. De smaak. De prijs van bijna €1900,-. En ook de naam, nou min of meer dan… Voor de liefhebber: hij is ook verkrijgbaar in een verpakking van 18 karaat goud en in een houten kist met luxe bekleding.

Boërl & Kroff Brut - Foodbrigade

3. Krug Clos d’Ambonnay – €2057,-

De enige Champagne Blanc de Noirs (bestaat uit blauwe druiven) op deze lijst. De Krug Clos d’Ambonnay wordt gemaakt van de exclusieve Pinor Noir. En daar betaal je voor.

Krug Clos d’Ambonnay - Foodbrigade

2. Moet & Chandon Dom Perignon Charles & Diana 1961 – €3281,50

De enige ‘koninklijke champagne’ op de lijst. Zoals de naam doet vermoeden, was deze Dom Perignon ooit (in 1981) de officiële champagne tijdens de bruiloft van de Britse prins Charles en Diana Spencer. Na de bruiloft kwamen er ook wat flessen in de vrije verkoop. Die langer meegingen dan het huwelijk zelf…

Moet & Chandon Dom Perignon Charles & Diana 1961 - Foodbrigade

1. Goût de Diamants, Taste of Diamonds – €1.5 miljoen

Alles aan de Goût de Diamants straalt luxe uit. De champagne bestaat alleen uit de beste druiven (100% grand cru). En dan is er ook nog de fles: met een swarovski in het midden van een diamantvormig tinnen embleem. Een limited edition exemplaar, ontworpen door Alexander Amosu, bracht maar liefst €1,5 miljoen op.

Goût de Diamants - FoodbrigadeMeer top 5:

Dit zijn de bizarste kerstgerechten ter wereld

Dit zijn de allerkleinste restaurants ter wereld

Dit zijn de 5 zeldzaamste (en héél erg dure) ingrediënten ter wereld

 

 

Eén reactie op “Cheers! Dit zijn de duurste champagnes ter wereld”

Reageren niet meer mogelijk .