Before Article
At.Mosphere – Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) 442 meter - Foodbrigade

Dit zijn de hoogste restaurants ter wereld

Als je denkt dat eten bij Ciel Bleu al eten op hoog niveau is, dan ken je deze restaurants nog niet. In Azië en de Verenigde Arabische Emiraten. Dit waren vorig jaar volgens Thedailymail.com de hoogste restaurants ter wereld.

5. Catch – Guangzhou (China) 408 meter

Vanaf de honderdste etage van het Guangzhou International Finance Center hebben gasten van Catch een schitterend uitzicht over de oceaan. En die kunnen ze ook proeven. Zoals de naam al zegt, is Catch namelijk gespecialiseerd in gerechten van de zee. Voor de gasten die het uitzicht buiten zat worden, is er ook een ander uitzicht: chefs aan het werk in de open keuken.

Catch - Guangzhou (China) 408 meter - Foodbrigade

4. Tosca – Hong Kong 420 meter

Tosca staat niet alleen bekend om zijn ‘unieke benadering van de Italiaanse keuken’ en geroosterde gnocchi, maar vooral ook om zijn hoogte. Bezoekers moeten 102 verdiepingen geduld hebben totdat de lift dan eindelijk uitkomt bij het restaurant. Het restaurant maakt onderdeel uit van het Ritz-Carlton.

Tosca - Hong Kong 420 meter

3. Twist Mediterranean Buffet – Guangzhou (China) 423 meter

Verse salades, pasta, pizza en andere Mediterraanse gerechten. Aan de gerechten ligt het niet dat sommige gasten buikklachten krijgen in het Twist restaurant in Guangzhous Canton Tower. Eerder aan de hoogte van 423 meter.

Twist Mediterranean Buffet – Guangzhou (China) 423 meter - Foodbrigade

2. Elba Italian Restaurant – Shenzhen (China) 426 meter

Op nummer twee weer een restaurant in China, maar dan wel Italiaans: Elba. Voor een gerecht in dit restaurant sta je even in de lift (99ste etage), maar het wachten wordt beloond. Met een pasta of pizza en een uitzicht over de stad Shenzhen.

Elba Italian Restaurant – Shenzhen (China) 426 meter - Foodbrigade

1. At.Mosphere – Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) 442 meter

In het hoogste gebouw ter wereld, Burj Khalifa, vinden we ook het hoogste restaurant ter wereld: op verdieping 122. Voor die bijzondere ervaring betaal je wel de hoofdprijs. Maar dat is niet heel vreemd met kostbare gerechten op de menukaart als caviaar en Wagyu brisket, dat 48 uur is gekookt.

At.Mosphere – Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) 442 meter - Foodbrigade

Bekijk hier de volledige top 15.

En lees ook:

Dit zijn de 5 meest bizarre restaurants ter wereld (+video)

De 5 mooiste restaurants ter wereld

Dit zijn (nu nog) de 5 duurste restaurants ter wereld