Before Article
Hotel Igloo Village – Finland - Foodbrigade

En dit zijn de 5 bizarste hotels ter wereld (+video)

Vorige week gaven we al de bizarste slaapplekken in Nederland, nu de bizarste hotels ter wereld. Vooral door hun omgeving. Van iglo’s tot grotten tot onder water.

Volgens reiswebsite www.gayot.com zijn dit de meest extreme hotels wereldwijd. Zo heeft je gast bij thuiskomst zeker iets bijzonders te vertellen.

[nieuwsbriefbox][/nieuwsbriefbox]

5) Hotel Quinta Real – Mexico

Deze locatie is een voormalig stierenvechtersarena uit de negentiende eeuw. Sinds 1975 is er geen stierengevecht meer gehouden, maar het imposante ronde gebouw ademt de Mexicaanse traditie tot op de dag van vandaag. Rondom de patio met kinderkopjes waar ooit stieren overheen bulderden, liggen 49 ruime suites met gewelfde plafonds en antieke meubelen. Het uitzicht op het aquaduct en de kathedraal van Fatima bieden gasten onvergetelijke ervaring.

Hotel Quinta Real - Mexico - Foodbrigade

4) Green Magic Nature Resort – India

Voor dit resort moet je wel even het tropisch regenwoud door ‘crossen’, maar dan heb je ook wat. Het resort van 500 hectare beschikt over meerdere milieuvriendelijke lodges. Voor de avonturistisch ingestelde gasten zijn er twee boomhutten. Op welgeteld 27 en 30 meter hoogte ervaren ze géén extreme luxe, maar wel stromend water, een toilet en een grote veranda.

Green Magic Nature Resort - India - Foodbrigade

3) Hotel Igloo Village – Finland

De temperatuur rondom het Igloo Hotel daalt ongeveer tot -30 graden Celsius. Maar gasten hoeven niet bang te zijn dat ze vastvriezen. De sneeuw-, glas- en ijsiglo’s bestaan namelijk uit speciaal thermoglas. De iglo’s beschikken over luxe bedden en eigen sanitair. En niet te vergeten: sauna’s en bar met open haard. Om even op te warmen tussen alle sneeuw. Van augustus tot en met april kun je hier het befaamde Noorderlicht bewonderen. De echte ‘daredevils’ nemen een duik  in het ijswater.

Hotel Igloo Village – Finland - Foodbrigade

2) Kokopelli’s Cave – Verenigde Staten

Een caveman voor één nacht? Dat kan in New Mexcio. In dit 65-miljoen jaar oude zandstenen grothotel. 280 meter boven de rivier La Plata heb je een adembenemend uitzicht over het Four Corners gebied (Staten Utah, Colorado, Arizona en New Mexico). De kamers beschikken over warm en koud stromend water, tv, een volledig ingerichte keuken, watervaldouche en een betegelde jacuzzi.


1) Jules’ Undersea Lodge – Verenigde Staten

Op negen meter diepte, op de bodem van ‘The Emerald Lagoon’ in Key Largo, Florida ligt het enige onderwaterhotel in de VS. De naam is afgeleid van de schrijver Jules Verne, de auteur van Twintigduizend mijlen onder zee. In de jaren zeventig was het hotel een onderzoekslaboratorium. Nu beschikt het over twee kamers met een groot rond raam waar de rifvissen zwemmen. Gasten moeten wel kunnen scubadiven om in hun hotelkamer te komen.


Bekijk hier de volledige top 10 van de meest extreme hotels wereldwijd.

Lees ook:

Zó kan het ook: dit zijn de 5 bizarste slaapplekken (NL)

De 5 beste hotels in Nederland

De 5 grootste hotels ter wereld

De 5 meest bizarre restaurants ter wereld (+video)