Before Article

Dit zijn de 5 beste restaurants van Europa

Het beste restaurant van Europa? Nee, dat is niet Noma of El Celler de Can Roca. Opinionated About Dining stelde een lijst samen met de beste restaurants van Europa, aan de hand van 140.000 restaurantbeoordelingen door 4.300 mensen. And the winners are…

[nieuwsbriefbox][/nieuwsbriefbox]

5. Louis XV, Monte-Carlo – Alain Ducasse

Wie restaurant Louis XV betreedt, in het Hotel de Paris in Monte-Carlo, waant zich in het Paleis van Versailles. Onder de plafondschilderingen en gouden kroonluchters worden gerechten geserveerd als blauwe kreeft met geroosterde peer en amandelen, en Mediterrane zeebaars met venkel, roodlof en citrusvruchten. Het driesterrenrestaurant wordt geroemd om zijn enorme kaas- en wijnassortiment; de wijnkelder van Louis XV is gevuld met maar liefst 400.000 flessen wijn.

Louis XV

4. 41 Grados Experience, Barcelona – Albert Adrià

Na het succes van elBulli is de familie Adrià er opnieuw in geslaagd een succesvol restaurant op te zetten. Ditmaal staat niet Ferran, maar zijn broer Albert Adrià aan het roer. Op de menukaart van 41 Grados Experience, bestaande uit 41 gerechten, zijn een aantal elBulli-klassiekers terug te vinden, waaronder vloeibare olijven en ‘luchtbrood’ gewikkeld in ham. Gasten krijgen verder moleculaire versies van gerechten uit de Thaise, Mexicaanse en Zuid-Amerikaanse keuken voorgeschoteld.

41 degrees

3. Quique Dacosta Restaurante, Dénia – Quique Dacosta

Nog een Spaans topper in de lijst. In dit driesterrenrestaurant creëert Dacosta moderne en minimalistische gerechten, vaak bestaande uit twee à drie ingrediënten en met een Spaanse inslag. Gasten van Quique Dacosta kunnen zich onder andere tegoed doen aan een ‘Cuba Libre’ van foie gras met citroengranité en rucola, of rijst van gerookte paling met kersen.

Quique-dacosta-denia

2. Troisgros, Roanne – Michel Troisgros

Een klassieker: dit Franse restaurant ontving in 1968 zijn derde Michelinster en heeft deze tot op heden weten te behouden. Chef-kok Michel Troisgros staat sinds 1983 aan het hoofd van de zaak. Op de kaart zijn onder andere gnochetti van artisjok en bottarga, gezouten kikkerbilletjes en jonge duif met pinda’s en limoen terug te vinden.

Troisgros

1. In de Wulf, Dranouten – Kobe Desramaults

Het beste restaurant van Europa is te vinden bij onze zuiderburen. Chef-kok Kobe Desramaults werd in 2013 verkozen door Gault&Millau tot Chef van het Jaar. Zijn manier van koken omschrijft hij zelf als ‘brutaal en altijd natuurlijk.’ Gasten krijgen een maaltijd voorgezet, bestaande uit twintig kleine gangen en bereid door zestien chefs. Met voorgerechten als courgette met gepekelde peer of makreel met bijvoet, een hoofdgerecht bestaande uit wilde eend, rode ui en sleedoorn en nagerechten als zuring met jonge komkommer of appel met bereklauw, is In de Wulf het ritje naar België meer dan waard.

 img_5307

 

 

 

Bekijk hier de volledige lijst met beste restaurants van Europa