Before Article
ARTESIAN - Foodbrigade

Dit zijn de 5 beste bars ter wereld

Door 47 staat erop. Tales & Spirits staat erop. Op de ranglijst van beste bars van 2014. Maar voor de 5 beste bars ter wereld ga je niet naar Amsterdam, maar toch écht naar Londen en New York.

Dit zijn volgens het magazine Drinks International de vijf beste bars van 2014.

5. Employees Only – New York

Het thema van Employees Only brengt je terug naar de roerige jaren ’20 in New York. Maar je hoeft niet bang te zijn voor drooglegging. Kijk maar eens naar de uitgebreide cocktailkaart. En anders dan de naam doet vermoeden, is deze bar voor iedereen geopend.

EMPLOYEES ONLY, NEW YORK - Foodbrigade

4. Attaboy – New York

Een paar subtiele veranderingen in het interieur en een nieuwe naam. De populaire bar Milk & Honey is niet meer, maar zijn vervanger Attaboy is minstens zo goed. Want de bar is overgenomen door de oude bartenders van Milk & Honey: Sam Ross en Michael McIlroy. Naast standaard cocktails, mixed het tweetal ook naar wens. Vertel je voorkeur en ze gaan aan de slag.

ATTABOY, NEW YORK - Foodbrigade

3. Nightjar – Londen

De Londense bar Nightjar staat bekend om zijn artdeco interieur, swingende muziek en sublieme drankjes. Cocktails zijn kunstwerken. Ze serveren er bijvoorbeeld drankjes met droogijs en ingewikkelde, ingenieuze garnituren. Waar Heston Blumenthal trots op zou zijn. De cocktails worden gemixed door Marian Beke die er een ware show van maakt.

NIGHTJAR, LONDON - Foodbrigade

2. The dead rabbit grocery and grog – New York

Van ambachtelijk bier tot classy mixed drankjes. Je vindt het allemaal in deze New Yorkse bar. De bar is vernoemd naar een beruchte Iers-Amerikaanse bende die in het midden van de 19e eeuw de Amerikaanse stad onveilig maakte. Die is er niet meer. Maar de bar ademt nog wel de typerende Iers-Amerikaanse sfeer uit.

THE DEAD RABBIT GROCERY & GROG, NEW YORK - Foodbrigade

1. Artesian – Londen

The Artesian is veel meer dan een bar, het is een ideeënfabriek. De bijzondere inrichting, met zilveren ananassen, geeft de zaak een surrealistische uitstraling. En maak je geen zorgen over de drankjes, die zijn nét zo bizar. Wat dacht je bijvoorbeeld van een 3D-cocktail Digi Diva of een Parissian Latte?

ARTESIAN - Foodbrigade

Meer bizarre bars? Bekijk hier de volledige top 50 beste bars ter wereld.

Meer cocktails? Dit zijn de allerduurste!

En dit zijn de duurste wijnen ter wereld