Before Article

Klagende gast? Lik op stuk!

Een haar in de soep, vijf kwartier moeten wachten op een voorgerecht: het leven van een restaurantgast valt soms niet mee. Gelukkig kun je steeds makkelijker je klachten delen. En daar kunnen restauranthouders en chefkoks dan weer hun voordeel mee doen.

Of niet. Want soms is een klacht niet terecht. Althans, dat vindt eigenaar William van restaurant Voltaire in het Amerikaanse Kansas. Een restaurant dat bewust geen afhaalmogelijkheden biedt.

Woedende recensie
Toen Voltaire onlangs een bellende vrouw meedeelde niet aan haar verzoek te kunnen voldoen om wat maaltijden te bezorgen, schoot dat de dame in het verkeerde keelgat.

Ook haar echtgenoot kon de manager van de zaak niet overtuigen om wat eten in te pakken. Daarop plaatste het stel nog diezelfde avond een woedend bericht op recensiewebsite Yelp.

Dit was, wat hen betreft, toch wel het meest ‘onvriendelijke en arrogante’ restaurant ooit.

Lik op stuk
Eigenaar William reageerde snel. En bood excuses aan. Nee, niet voor de weigering het stel die avond een maaltijd te bezorgen. Wel voor het feit dat Voltaire nu eenmaal een restaurant is dat niet aan take-away doet. Zoals het ook expliciet vermeldt. Bijvoorbeeld op Yelp.

Restaurant eigenaar reageert op boze recensie Foodbrigade

Vervolgens geeft William de klagers lik op stuk. Met grote bijval van het Yelp-publiek: inmiddels hebben meer dan 1,3 miljoen mensen de reactie van William een duimpje gegeven.

Hoe het met de klagers gaat, is niet bekend…

Lees het hele verhaal, inclusief de ludieke reactie van de restauranteigenaar.

Wat vind jij? Is de gast altijd koning, heeft hij altijd gelijk? Of mag je soms van je afbijten als restauranteigenaar of chef?

Laat het weten op Facebook:

Lees ook:

Zo zorg je ervoor dat teleurgestelde gasten tóch terugkomen