Before Article
Bife de Chorizo

De beste vleesgerechten van een Argentijnse topchef

Iedere chef heeft zijn signature dish. Het gerecht waarmee hij furore heeft gemaakt. Dit zijn de topgerechten van een van de beste chefs in Argentinië.

Argentinië staat om twee dingen bekend: ten eerste om de enorme hoeveelheid rundvlees die ze er eten (zo’n 100 kilo per persoon per jaar). En ten tweede om het feit dat het door en door een immigrantenland is. Het tweede na de VS, om precies te zijn. Kijk niet vreemd op als je op een Argentijnse menukaart grill met Spaanse, Italiaanse, Portugese, Britse, Duitse, Joodse en inheemse invloeden voorbij ziet komen.

Grill op topniveau

Dat typisch Argentijnse vind je terug bij La Cabrera in Buenos Aires, het op één na beste restaurant van Argentinië. Dat eigenlijk uit twee restaurants bestaat: een traditionele country-variant en een moderne designversie. De gebouwen liggen op zo’n 10 meter van elkaar. Chef Gastón Riveira heeft zich volgens de aloude Argentijnse traditie volledig gespecialiseerd in ‘parilla’, grill. Met heel veel vlees als hoofdgerecht. Al zijn ook zijn bijzondere bij- en nagerechten erg populair.

Lees ook: 5 keer onderscheidend met rundvlees van de grill

3 beste vleesgerechten van Gastón Riveira:

1. Bife de Chorizo (sirloin steak)

Bij Riveira’s Bife de Chorizo is de steak maar de helft van de ervaring. De andere helft bestaat uit 15 creatieve cazuelitas. Of ‘bijgerechten’, zoals we ze in Nederland noemen. Denk aan een aardappel-kwarteleisalade of gemarineerde pintobonen. Voor de duidelijkheid: Bife de Chorizo heeft helemaal niets met chorizo- worstjes te maken. Bife de Chorizo

2. Jamón Crudo (prosciutto)

Als je de Jamón Crudo van Riveira ziet, snap je de Italiaanse invloeden in de Argentijnse keuken. Naast prosciuotto vind je mozzarella, basilicum, gedroogde tomaten en rucola op je bord – de Italiaanse klassiekers dus. Bife de Chorizo

3. Ojo de Bife (rib eye steak)

Riveira’s Ojo de Bife wordt geserveerd volgens het Starbucks principe: groot (200 gram), groter (400 gram) of grootst (600 gram). Hij wordt opgediend met aardappelpuree van aardappels uit de Andes, pompoen, champignons en zongedroogde tomaten. 3. Ojo de bife

Meer signature dishes?

Topgerechten van de 5 beste chefs in Latijns-Amerika

Signature dishes van Noma, het beste restaurant ter wereld

De beste gerechten van Amsterdamse tweesterrenrestaurants

Topgerechten van de beste restaurants in Rotterdam

Vier bijzondere gerechten met asperges

Meer grill?

Vlees op de grill? Gebruik geen marinade

Wees eens creatiever met kruiden!

Video: houtskool maakt of kraakt je gerecht

Blog: herkenbaar vlees is niet zielig!

Blog: menukaarten zijn inwisselbaar