Before Article

De Aziatische keuken: 5x origineel met kroepoek

Kroepoek is een wereldwijd bekend bijgerecht én onmisbaar in de traditionele Indonesische keuken. Het wordt in Nederland vooral gegeten bij rijstgerechten. Hier kennen we voornamelijk de traditionele soorten kroepoek, terwijl je in Aziatische landen vaak keuze hebt uit meer dan 30 verschillende soorten.

Onderscheidend garnituurtje
Guido Panjer, culinair adviseur bij Sligro: ‘Kroepoek is uitstekend te gebruiken als garnituur. Bijvoorbeeld als een mooi krokantje in een salade. Je gerechten onderscheiden zich zo op relatief eenvoudige wijze van de rest. Met de ingrediënten van kroepoek kun je overigens eindeloos variëren. Gebruik eens saffraan, pistachenoten of asperge in plaats van garnaal. Of ga voor een zoete kroepoek als onderdeel van een dessert, zoals zelfgemaakte sinaasappelkroepoek.’

Drie bijzondere amuses met kroepoek
Deze amuses zijn gemakkelijk te maken én zorgen voor een culinaire binnenkomst voor je gasten. De verschillende smaken zijn prima zelf te maken, maar ook kant en klaar verkrijgbaar. [gallerybox]jjjjjjjjj[/gallerybox]

Ook leuk om eens te proberen: dit heerlijke recept om zelf kroepoek te maken van rode biet. Eenvoudig, smakelijk en onderscheidend. En een culinaire verrassing voor je gasten.