Before Article
Baba Nest, Phuket - Foodbrigade

Toplocaties! Dit zijn de 5 mooiste ‘strandtenten’ ter wereld

Parelwitte stranden, een azuurblauwe zee en bovenal unieke, relaxte horecaconcepten. Kortom: de allermooiste strandtenten ter wereld.

CNN Traveler maakte er een top 50 van. Dit zijn de 5 mooiste strandtenten ter wereld.

5. Babis Bar, Griekenland

Babis Bar is de enige Europese strandtent die een plekje in de top 5 heeft veroverd. Vanaf je luie stoel heb je een fantastisch uitzicht op een rotswand waar waaghalzen vanaf springen en een azuurblauwe zee. De bar wordt gerund door de familie Babis en ligt op Kalymnos. Een eiland tussen het veel populairdere Kos en de Turkse kust. Babis Bar is the-place-to-be voor een krachtig Grieks ontbijt en een heerlijke biertje.

Babis Bar, Griekenland - Foodbrigade

4. Ponta dos Ganchos, Brazilië

Uber chique. Deze strandtent is onderdeel van het meest exclusieve resort van Brazilië en dat straalt het ook uit. Loungebedden, spraakmakende cocktails en een sprookjesachtige omgeving doen je de tijd doen vergeten. En dat is ook precies wat het resort voor ogen heeft.

Ponta dos Ganchos, Brazilië - Foodbrigade

3. Shipwreck Hut, Cook Islands

Hangmatten, prachtige zonsondergangen en… gospel sing-a-longs. Shipwreck Hut creëert dé ideale sfeer voor een ontspannend verblijf. De zaak is ingericht met klassieke picknickbanken, ouderwetse houtenmeubelen en maritieme accessoires. En natuurlijk is er ook een grote barbecue aanwezig. Opvallend detail: een speciale cocktail wordt geserveerd in jampotten.

3. Shipwreck Hut, Cook Islands - Foodbrigade

2. Baba Nest, Phuket

Phuket staat bekend als een partyeiland, maar op het dak van Baba Nest kun je relaxen. De trendy bar wordt geroemd om zijn fantastische uitzicht over Phuket, de omliggende eilanden en de Andamanse Zee. Kijkend vanuit een zitzak kun je hier genieten van cocktails en Japanse hapjes. Een plek waar de jetset graag gezien wordt.

Baba Nest, Phuket - Foodbrigade

1. Dune Preserve Beach Bar, Anguilla

De beste strandtent ter wereld ligt op het eiland Anguilla in de Caribische Zee. Op deze droomlocatie kunnen toeristen uitstekend tot rust komen. Geen overdadige luxe, maar gezelligheid voert de boventoon. De relaxte reggaesfeer zie je overal terug. De bar is gebouwd van drijfhout en oude zeil- en vissersboten. Dune Preserve is de thuisbasis van raggaelegende Bankie Banx. Met een beetje geluk zie je de ster er aan het werk.

Dune Preserve Beach Bar, Anguilla - Foodbrigade

Bekijk hier de volledige top 50.

Meer top 5

De 5 grootste hotels ter wereld

De 5 duurste ingrediënten ter wereld

De 5 meest bizarre restaurants ter wereld (+video)

De 5 duurste cocktails ter wereld

De 5 beste Aziatische restaurants in Amsterdam

De 5 beste hotels in Nederland

De 5 (aller)beste restaurants ter wereld

De 5 duurste restaurants ter wereld

De 5 beste resorts ter wereld

De 5 beste chocolatiers ter wereld

De 5 mooiste restaurants ter wereld