Before Article
5 mooiste restaurants ter wereld - Foodbrigade

De 5 mooiste restaurants ter wereld

Onder water dineren tussen de vissen. Of aanschuiven in het Versailles van de zeventiende eeuw. Dit zijn de 5 mooiste restaurants ter wereld. 

Smaak is één, maar het oog wil ook wat . De Amerikaanse website The Daily Meal stelde een lijst samen van de mooiste restaurants ter wereld. Criteria: onderscheidingen op het gebied van design, de naam van de architect en publicaties in architectuurtijdschriften. Ook belangrijk: de locatie van het restaurant en het aantal Michelinsterren.

Alles bij elkaar opgeteld zorgde voor deze prachtige top 5.

1. Ithaa Undersea Restaurant, Conrad Maldives Rangali Island, Malediven

Dineren beneden zeespiegel? Dat kan bij restaurant Ithaa Undersea op de Malediven. Om er te komen, moet je eerst een lange steiger overbruggen en aan het einde daarvan een lange trap afdalen. In dit luxueuze restaurant waan je je compleet in een andere wereld. Omringd door vissen en andere tropische zeedieren kun je genieten van overheerlijke gerechten. Op de menukaart vind je eigentijdse Europese gerechten en…veel vis.

5 mooiste restaurants ter wereld - Foodbrigade

 

2. The Four Seasons, New York, U.S.A.

The Four Seasons is misschien wel het meest besproken restaurant ter wereld. Het restaurant werd geopend in 1959 en is sindsdien enorm populair onder celebrities. Zo vierde president Kennedy er ooit zijn 45ste verjaardag. Het restaurant is opgedeeld in twee eetzalen: de Pool Room met een marmeren waterbassin en de Grill Room met haar kenmerkende walnoothouten paneelmuren.  Het interieur, dat werd ontworpen door de architecten van het gebouw, Mies van der Rohe en Philip Johnson, is bijna onveranderd gebleven. Kunst, architectuur en gerechten moesten er op een unieke manier samenkomen.

Four seasons - Foodbrigade

3. Le Louis XV, Monte Carlo, Monaco

Adembenemend. Dat is de prefecte omschrijving voor restaurant Le Louis XV in Monte Carlo. Het restaurant van 3-sterrenchef Alain Ducasse is gevestigd in het prestigieuze Hôtel de Paris. Het pand uit 1864 straalt volop allure uit. De chique dinerzaal brengt je terug naar Versailles in de zeventiende eeuw. De gerechten zijn al even spraakmakend en sluiten aan bij het seizoen. Ducasse presteerde het om binnen drie jaar drie Michelinsterren bij elkaar te koken.

Le Louis XV, Monte Carlo - Foodbrigade

 

Erik van Loo: ‘Alain Ducasse is eenzame klasse’

4. La Maison 1888, Danang, Vietnam

La Maison 1888 is een grote Franse ‘mansion’ in de Vietnamese kustplaats Danang, en maakt onderdeel uit van het InterContinental Danang Sun Peninsula resort. Ontwerper Bill Bensley wordt door Time Magazine niet voor niets omschreven als ‘de koning van exotische en luxe resorts’. Maar ook de gerechten van La Maison 1888 zijn top. De witte brigade in dit koloniale paleis wordt getraind door sterrenchef Michel Roux. Het restaurant serveert zowel Franse als Vietnamese gerechten of een fusie hiervan.

La Maison 1888 - Foodbrigade

5. Tori Tori, Polanco, Mexico

In de wijk Polanco in Mexico-Stad ligt het hypermoderne Tori-Tori restaurant. Ontworpen door het Mexicaanse architectenbureau Rojkind en de designers van Esrawe Studio. Zowel de binnen- als buitenkant is opvallend te noemen. De stalen buitenkant is volledig met de hand gemaakt en moet doen denken aan klimop. De natuur speelt een belangrijke rol bij dit Japanse restaurant. Elke ruimte doet op een andere manier denken aan aardelementen. Zo zijn er ruimtes bekleed met houten panelen en is er een wand volledig begroeid met planten.

Tori Tori, Polanco - Foodbrigade

Meer top 5:

 

De 5 (aller)beste restaurants ter wereld

De 5 duurste restaurants ter wereld

De 5 duurste resorts ter wereld

De 5 beste chocolatiers ter wereld

 

Mis niks, schrijf je in voor onze gratis wekelijkse nieuwsbrief