Before Article
Meest bizarre restaurants - Foodbrigade

De 5 meest bizarre restaurants ter wereld (+video)

Dineren op een WC-pot of in een restaurant van karton. Dit zijn 5 van de meest bizarre restaurants ter wereld.

De Engelse krant The Guardian stelde een lijst samen met de vreemdste restaurants ter wereld. En vreemd zijn ze zeker.

Magic Restroom café, Los Angeles

Dineren op een toiletpot? Dat kan bij de Magic Restroom café in Los Angeles. Het bijzondere restaurant heeft de uitstraling van een groot toilet. En ook de gerechten op de menukaart zoals bloody number two (vanille ijs met aardbeien) en smells-like-poop (gebraden varkensvlees met rijst) refereren hieraan. Vreemd genoeg was de Magic Restroom niet het eerste restaurant dat zich liet inspireren op een WC-bezoek. Taiwans Modern Toilet restaurant ging hen al voor.


Twin Stars Diner, Moskou

Nee, je ziet niet dubbel. Bij het Russische restaurant Twin Stars Diner werken alleen eeneiige tweelingen. Volgens de eigenaar is zijn concept gebaseerd op de speelfilm Kingdom of Crooked Mirrors waarin een meisje in een alternatieve wereld een tweelingzus heeft.


Carton King, Taiwan

Bij Taiwanees restaurant Carton King draait het maar om één ding: karton. Het meubilair, de muren, het servies, alles is ervan gemaakt. Behalve het eten natuurlijk. Het restaurant staat in het Carton King Creativity Park. De eigenaar van het park wil met zijn park en restaurant de mogelijkheden van papier en karton laten zien. En dat is zeker gelukt.


Barbie Cafe, Taiwan

Roze, roze en nog eens roze. In het Barbie restaurant in Taiwan lijkt het net of je de wereld van Mattel binnenstapt. De menukaart is volledig in barbiestijl en ook de bediening heeft typische Barbie (en Ken) kleding aan. De zoete desserts, zoals een speciale Barbie-cake mét eetbare jurk, maakt het Barbiefeest compleet.


Le Refuge des Fondues, Parijs

Het Franse fonduerestaurant Le Refuge des Fondues is culinair gezien geen uitblinker. Maar bijzonder is het zeker. In het restaurant moeten gasten soms over de lange tafel klimmen, om te kunnen zitten. En bestel je een flesje wijn? Dan wordt deze geserveerd in een plastic babyflesje mét speen.


Bekijk hier de volledige top 10.

Meer top 5:

De 5 duurste cocktails ter wereld

De 5 beste Aziatische restaurants in Amsterdam

De 5 beste hotels in Nederland

De 5 (aller)beste restaurants ter wereld

De 5 duurste restaurants ter wereld

De 5 beste resorts ter wereld

De 5 beste chocolatiers ter wereld

De 5 mooiste restaurants ter wereld