Before Article
The Spotted Pig – New York

De 5 meest betaalbare sterrenrestaurants

Hoe meer sterren, hoe duurder het eten? Niet per se. Sterrengerechten hoeven niet duur te zijn, bewijzen deze 5 restaurants.

TheRichest.com stelde een lijst samen van meest betaalbare Michelinsterrenrestaurants. Dit zijn ze.

5. Hand and Flowers** – Marlow, Engeland

We beginnen bij huis (uurtje vliegen, half uurtje met de auto): Marlow, een rustig stadje net buiten Londen. Je vindt er de enige Engelse Michelinsterrenpub. Met een lunchmenu vanaf 18 euro en een 3-gangendiner vanaf 55 euro per persoon per persoon is Hand & Flowers het meest betaalbare tweesterrenrestaurant ter wereld. Volgens de Michelingids ‘passen de ingrediënten perfect samen en wordt het simpele omgetoverd in iets subliems door chef Tom Kerridge’.

Hand and Flowers – Marlow, Engeland

4. I Tigli a Lago* – Como, Italië

I Tigli a Lago ligt in Noord-Italië en is gespecialiseerd in Siciliaanse visgerechten. Heerlijke verse kreeft, zeebaars en mosselen, intens van smaak en perfect bereid. Mét een heerlijke Italiaanse wijn passend bij ieder gerecht. Voor de vangst van de dag betaal je slechts 18 euro, inclusief dessert. Voor een 3-gangendiner ben je ongeveer 45 euro kwijt.

I Tigli a Lago – Como, Italië

3. The Spotted Pig* – New York

The Spotted Pig is een restaurant met 1 Michelinster dat niet te vergelijken is met het Europese beeld van een Michelinsterrenrestaurant. Het lijkt eerder op een rommelig café, het personeel draagt T-shirts en jeans en er kunnen geen reserveringen worden gemaakt. Maar laat je daardoor niet misleiden. Vooral de hamburgers van chef April Bloomfield zijn razend populair. Voor zo’n 20 dollar (15 euro) heb je er een hoofdgerecht.

The Spotted Pig – New York

2. Nakajima* – Tokio, Japan

Een echt familierestaurant gelegen in het centrum van Tokio: de stad die erom bekend staat meer Michelin sterrenrestaurants te hebben dan ieder andere stad ter wereld. Dus waarom moet je Nakajima proberen als je wil eten op sterrenniveau? Vanwege de prijs, maar óók vanwege het waanzinnige eten. Waanzinnige visgerechten voor nog geen 800 Japanse Yen – omgerekend nog geen 6 euro!

Nakajima – Tokio, Japan

1. Tim Ho Wan* – Hong Kong

De ultieme low-budget Michelinervaring vind je in Hong Kong . Tim Ho Wan in Hong Kong heeft iets weg van een fastfoodzaak, maar is bekroond met een Michelinster. Vanwege de fantastische dim sum gerechten, kleinere hapjes. Wat je kunt verwachten: zéér lange wachtrijen – je kunt niet even bellen om een tafel te reserveren. Een gerecht kost gemiddeld 5 dollar, omgerekend nog geen 4 euro. Ga er niet weg voor je de ‘Baked Bun with BBQ Pork’ hebt geprobeerd, dit is hét gerecht waar chef Mak Kwai Pui bekend om staat in Hong Kong. Overigens heeft de populariteit van dit betaalbare restaurant ertoe geleid dat Tim Ho Wan een franchise formule werd. Je vindt ‘m nu ook in Singapore.

Tim Ho Wan – Hong Kong

Bekijk hier de volledige lijst van betaalbare sterrenrestaurants op TheRichest.com.

Meer top 5

De 5 beste restaurants met vis op de kaart (NL)

De 5 duurste wijnen ter wereld

De 5 meest bijzondere terrassen ter wereld

De 5 mooiste strandtenten ter wereld

De 5 grootste hotels ter wereld

De 5 duurste ingrediënten ter wereld

De 5 meest bizarre restaurants ter wereld (+video)

De 5 duurste cocktails ter wereld

De 5 beste Aziatische restaurants in Amsterdam

De 5 beste hotels in Nederland

De 5 (aller)beste restaurants ter wereld

De 5 duurste restaurants ter wereld