Before Article
Alba truffel - Foodbrigade

De 5 duurste ingrediënten ter wereld

160.000 dollar voor een truffel!? Jazeker. En meer meer dan 22.000 euro voor een meloen. Dit zijn de vijf duurste ingrediënten ter wereld.

Ingrediënten waarvoor je het meest betaalt (waaronder maar liefst twee meloensoorten!), volgens een ranglijst van de website TheRichest.com:

 1. Witte Alba truffel
  Exclusief en truffel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De witte truffel uit Alba spant de kroon. Il tartufo bianco groeit in het Italiaanse Piemonte en is uiterst zeldzaam. De delicatesse is slechts in de periode tussen oktober en december verkrijgbaar (als ze gevonden worden natuurlijk). De smaak en geur is volgens kenners nergens mee te vergelijken. Daarom legde een Hongkongse investeerder ruim 160.000 dollar neer voor een witte truffel van 1,51 kilo.
  Alba truffel - Foodbrigade
 2. Almas kaviaar
  Aan echte kaviaar hangt een prijskaartje en al helemaal aan Almas kaviaar: de duurste die er is. De reden? Het komt van de Beluga steur die honderd jaar of ouder is. Almas kaviaar wordt gezien als het beste van het beste. En ook de verpakking straalt één-en-al exclusiviteit uit. Het wordt verkocht in een 24-karaats gouden blikje. Met een bedrag van 25.000 dollar een terechte nummer twee dus.
  Almas kaviaar - Foodbrigade
 3. Yubari King Meloen
  De Yubari King Meloen is verkocht voor een schamele 22.872 dollar. Deze heerlijke vrucht lijkt qua uiterlijk op de gangbare Cantaloupe, maar smaakt totaal anders. Hij is heerlijk zoet, perfect in balans en zeer zeldzaam. En daardoor dus kostbaar.
  Yubari meloen - Foodbrigade
 4. Densuke Black watermeloen
  De tweede meloen in deze top 5 is de Densuke zwarte watermeloen. Die groeit op Hokkaido, het één na grootste eiland van Japan. De meloen dankt zijn hoge prijs aan dat hij erg moeilijk te kweken is. Jaarlijks worden er zo’n 10.000 van deze meloenen verkocht en de prijs is deels afhankelijk van de oogst. Het recordbedrag voor deze meloen komt uit op 6.100 dollar.
  Densuke meloen - Foodbrigade
 5. Matsutaké Mushrooms
  Ook deze bijzondere paddenstoel komt van origine van Japanse bodem. De Matsutaké paddenstoel heeft een robuuste parapluvormige kap en een dikke steel en is erg populair in de Japanse keuken. Ook van dit product is de prijs afhankelijk van de oogst. Aan het begin van het seizoen zijn bedragen van 4.000 dollar voor een kilo geen uitzondering. Prijzen stijgen eerder dan dat ze dalen: de Matsutaké wordt met uitsterven bedreigd, omdat het aantal pijnbomen waaronder ze groeien steeds schaarser wordt.
  Matsutaké Mushrooms - Foodbrigade

Bekijk meer duur voedsel op TheRichest.com.

Meer top 5

De 5 meest bizarre restaurants ter wereld (+video)

De 5 duurste cocktails ter wereld

De 5 beste Aziatische restaurants in Amsterdam

De 5 beste hotels in Nederland

De 5 (aller)beste restaurants ter wereld

De 5 duurste restaurants ter wereld

De 5 beste resorts ter wereld

De 5 beste chocolatiers ter wereld

De 5 mooiste restaurants ter wereld