Before Article
Diamond Is Forever Martini - Foodbrigade

De 5 duurste cocktails ter wereld

Exclusieve dranken, bijzondere ingrediënten en zelfs diamanten. Dit zijn de vijf duurste cocktails ter wereld (die meer dan één keer geserveerd zijn).

In de wereld van luxe en rijkdom zijn cocktails van duizenden euro’s geen uitzondering. De allerduurste cocktail ooit werd begin dit jaar geserveerd bij restaurant Reka in Moskou. Het bedrag? Een luttele 50.000 dollar. In de cocktail zaten onder andere drie 1-1.5-karaats diamanten. Het exclusieve drankje werd slechts eenmalig geserveerd om de opening van het ijsterras te vieren en valt daarom buiten onze top 5.

Wel in de top 5:

1. Ruby Rose cocktail – 40.000 dollar

Ruby Rose Cocktail - FoodbrigadeNormaal gesproken moet je voor een Ruby Rose cocktail zo’n 18 dollar betalen, maar voeg een robijn aan het drankje toe en het bedrag schiet omhoog. Deze bijzondere variant kost zo’n 40.000 dollar. Het drankje inclusief robijn kon in 2013 besteld worden bij The White Barn Inn in Maine, maar staat inmiddels niet meer op de kaart.

2. The Diamond is Forever Martini – 18.000 dollar

The Diamond Is Forever Martini - FoodbrigadeThe Ritz Carlton in Tokyo staat bekend om zijn luxe. En natuurlijk mag een exclusieve cocktail op de kaart dan niet ontbreken. The Diamond is Forever Martini is een eerbetoon aan James Bond en wordt gemaakt met Grey Goose vodka. Leuk detail: zodra de cocktail besteld wordt, speelt de restaurantband de theme song van deze Bond-klassieker.

3. Winston – 12.400 dollar

WinstonClub 23 in Melbourne (Australië) serveert de Winston. Deze exclusieve mix staat op naam van de wereldberoemde bartender Joel Heffernan. Als basis voor deze cocktail dient een 150 jaar oude cognac (1858 Croizet) gecombineerd met de cognac Grand Mariner Quintessence. Andere alcoholische dranken die je in het glas terugvindt zijn de Franse likeur Chartreuse en een Angostura-bitter.

4. The Diamond is Forever – 10.000 dollar

Diamond Is Forever Martini - FoodbrigadeDe New Yorkse tapasbar Uncorked serveert ook The Diamond is Foreover cocktail, maar dan iets goedkoper. Bij deze bar liggen de diamantenringen dan ook niet op voorraad. Een ook het liedje blijft achterwege. De cocktail inclusief ring moet 72 uur van tevoren gereserveerd worden.

5. Salvatore’s Legacy – 8.316 dollar

Salvatore’s Legacy - FoodbrigadeDe Londense bar Salvatore at Playboy heeft de Salvatore’s Legacy op de drankkaart staan. Het exclusieve drankje kost zo’n 8.316 dollar. Maar dan heb je ook wat. Het bestaat uit 4 componenten: Clos De Griffier Vieux Cognac (1778), Kummel likeur (1770), Dubb Orange Curacao (1860) en een ruim 100 jaar oude Angostura Bitters.

Meer top 5:

De 5 beste Aziatische restaurants in Amsterdam

De 5 beste hotels in Nederland

De 5 (aller)beste restaurants ter wereld

De 5 duurste restaurants ter wereld

De 5 beste resorts ter wereld

De 5 beste chocolatiers ter wereld

De 5 mooiste restaurants ter wereld