Before Article
Golden City Huizen - Foodbrigade

Dit zijn de beste restaurants met vis op de kaart (NL)

Een gegrild of gebakken visje, sushi of toch liever verse kreeft? Gasten die vis willen eten zijn bij deze 5 restaurants in de beste handen. 

Volgens IENS zijn dit de beste visrestaurants (of restaurants die vis serveren):

5. Bridges – Amsterdam (8,8)

Aan een van Amsterdams oudste grachten in de historische binnenstad vind je Bridges. Geïnspireerd door Ron Blaauw. Bekroond met een Michelinster. Chef Joris Bijdendijk en zijn keukenbrigade gaan los op gerechten met vis en zeevruchten. Zoals de Michelininspecteur zegt: ‘De gerechten in dit visrestaurant combineren verfijning, verrassing, originaliteit en kwaliteit. Het interieur sluit daar mooi bij aan: strak, modern en als eyecatcher een Raw Bar, waar u geniet van vis in zijn pure vorm. Deze zaak slaat een brug tussen gastronomie en zachte prijzen.’

Restaurant Bridges - Foodbrigade

4. Zeezout – Rotterdam (8,9)

Klassiek visrestaurant in de buurt van de Rotterdamse veerhaven met een prachtig uitzicht over de Maas en de Kop van Zuid. De belofte van chef Patrick ’t Hart: ‘Elk gerecht op de kaart belooft iets bijzonders. Gedoken coquilles verser dan vers. Of in zoutkorst gegaarde Dorade. Zo lekker en zo eenvoudig, dat het niet moeilijk is om thuis na te maken. Laat u verrassen met een Bouillabaisse of een op de graat bereide Griet met wortel/sinaasappel crème.’

Restaurant Zeezout - Foodbrigade

3. Golden City – Huizen (8,9)

Restaurant Golden City in het Noord-Hollandse Huizen is gespecialiseerd in de Kantonese keuken. De chef maakt prachtige visgerechten, maar ook niet-vis liefhebbers komen hier uitstekend aan hun trekken. Naast de Kantonese keuken, kun je kiezen uit verschillende rijsttafels. Of ga voor een culinair verrassingsmenu van de chef.

Golden City Huizen - Foodbrigade

2. Oceans Square – Scheveningen (8,9)

Aan het Kurhausplein in Scheveningen vind je Oceans Square. En de gerechten van chef John van de Put. Denk aan dagverse vis, uitgebreide fruits de mer plateaus met een grote variëteit aan oesters en vers bereide sushi en sashimi. Even iets anders dan vis? Ga dan voor een steak van dry aged vlees of maak een keuze uit het brede aanbod fingerfood en barbites. De semi-open keuken biedt zicht op de dagverse vis, schaal- en schelpdieren.

Oceans square - Foodbrigade

1. Ciel Bleu (Hotel Okura) – Amsterdam (9,2)

Bij Ciel Bleu eet je op hoog niveau. En dan hebben we het niet alleen over de gerechten. Het tweesterrenrestaurant bevindt zich op 78 meter hoogte en biedt daardoor een spectaculair uitzicht over Amsterdam. Chef-kok Onno Kokmeijer laat je internationale, innovatieve gerechten proeven. Uit de zee, maar ook van het land. De basis is puur en eerlijk, maar dan wel zo creatief en vernieuwend mogelijk.

ciel_bleu_by_night - Foodbrigade

Meer top 5

De 5 duurste wijnen ter wereld

De 5 meest bijzondere terrassen ter wereld

De 5 mooiste strandtenten ter wereld

De 5 grootste hotels ter wereld

De 5 duurste ingrediënten ter wereld

De 5 meest bizarre restaurants ter wereld (+video)

De 5 duurste cocktails ter wereld

De 5 beste Aziatische restaurants in Amsterdam

De 5 beste hotels in Nederland

De 5 (aller)beste restaurants ter wereld

De 5 duurste restaurants ter wereld

De 5 beste resorts ter wereld

De 5 beste chocolatiers ter wereld

De 5 mooiste restaurants ter wereld