Before Article
Arresthuis - Foodbrigade

De 5 beste hotels (in Nederland)

Mét of zonder sterren. Aan zee of in de stad. Maar in ieder geval de absolute top en inspirerend. Dit zijn de beste hotels van Nederland.

Even er tussenuit, een nieuwe stad ontdekken of jezelf (culinair) in de watten laten leggen. Mini-vakanties in eigen land blijven populair. Service is vaak belangrijk. Maar het eten, de inrichting, hygiëne, locatie en comfort moeten ook in orde zijn. De vijf beste hotels in Nederland volgens hotels.nl. Gebaseerd op reviews van gasten.

1. Hotel Prinsenhof – Groningen

Slapen als een prins, genieten als een vorst. Het sfeervolle Hotel Prinsenhof, dit jaar wederom genomineerd voor Travelers Choice Awards, is gevestigd in een 15e-eeuws pand in hartje Groningen. Gelegen aan de prachtige Prinsentuin in Renaissance stijl. Prinsenhof is een perfecte combinatie van design en middeleeuwse architectuur. Dé locatie om compleet tot rust te komen. Cijfer: 9.4

Prinsenhof - Foodbrigade

2. Hotel Het Arresthuis – Roermond

Niet alleen het op één na beste hotel van Nederland, het concept van Het Arresthuis is ook nog eens uniek. Deze zogeheten ‘bolletjesbajes’ is compleet gerenoveerd tot luxe hotel. Ga voor een standaard Comfort Cachot, bestaande uit 3 oude cellen, of pak groots uit met de luxe suite van de advocaat, cipier of gevangenisdirecteur. Ondanks dat sommige oude elementen intact zijn gebleven, voelt iedereen zich hier absoluut welkom. Het Arresthuis ontving al awards als Best Hotel Chain Design en FIABCI Awards.
Cijfer: 9.3

Arresthuis - Foodbrigade

3. Okura Hotel – Amsterdam

Okura Hotel is een begrip in Amsterdam en één van de twee Nederlandse hotels die te vinden is via de website van The Leading Hotels Of The World. Een prachtige combinatie van Oosterse en Westerse stijlen zorgt ervoor dat dit hotel bijzonder te noemen is. Een hapje eten? Kies uit een van de vier restaurants van Okura, waarvan twee met Michelinster. Of kies uit een van de 17 soorten champagne die worden geserveerd in de Twenty Third bar. Mét uitzicht vanaf de 23e verdieping.
Cijfer: 9.3

Okura - Foodbrigade

4. Hotel Kogerstaete – Texel

Een paar dagen naar zee? Hotel Kogerstaete wordt omschreven als gastvrij, huiselijk, kleinschalig en ongedwongen. Al tweemaal uitgeroepen als beste hotel van Nederland door Zoover. Met een ideale ligging: vlakbij winkelstraten, de zee en de duinen. Een zeer uitgebreid ontbijt met zelfgebakken brood en de perfecte ligging maken dit een perfect verblijfadres. Geen sterren, geen culinaire diners, maar wel een warm welkom en een flinke dosis persoonlijke aandacht van de eigenaren.
Cijfer: 9.3

Kogerstaete - Foodbrigade

5. Manna Suites – Nijmegen

Manna: winnaar van de World Luxury Hotel Awards 2013. Een luxe suitehotel, wereldbar en global food & fish restaurant in één. Gevestigd in hartje Nijmegen. Niet alleen een perfecte locatie midden in de stad, door de prachtige inrichting van de luxe designsuites en het gratis gebruik van verschillende faciliteiten zul je je hier direct thuis voelen. Zo heb je er bijvoorbeeld een iMANNA - FoodbrigadeMac en Nespressoapparaat tot je beschikking.
Cijfer: 9.2

 

Bekijk hier de volledige top 10 beste hotels in Nederland

 

Meer top 5:

 

De 5 (aller)beste restaurants ter wereld

De 5 duurste restaurants ter wereld

De 5 duurste resorts ter wereld

De 5 beste chocolatiers ter wereld

De 5 mooiste restaurants ter wereld

 

Mis niks, schrijf je in voor onze gratis wekelijkse nieuwsbrief