Before Article
chocola

De 5 beste chocolatiers ter wereld

Chocola scoort altijd. Ook in je restaurant kun je extra uitpakken met chocola. Bij de koffie bijvoorbeeld. Inspiratie opdoen? Bezoek de beste chocolademakers ter wereld.

Dit zijn de beste chocolatiers

 1. Teuscher, Zürich, Zwitserland
  Beste chocolatiers-teuscherTeuscher is al 70 jaar top-chocolatier. Dolf Teuscher begon dit chocolade-imperium door te experimenteren met de beste cacao, marsepein en noten. Nu zijn er meer dan 100 verschillende soorten. Allemaal nog steeds op basis van de originele recepten. De champagne-truffel is dé specialiteit.
 2. Vosges Haut-Chocolat, Chicago, Verenigde Staten
  Beste chocolatiers-vosgesEigenaar Katrina Markoff heeft overal ter wereld inspiratie opgedaan voor haar chocolade. Bij Le Cordon Bleu in Parijs. Bij Ferran Adriá. Het resultaat: bijzondere en verrassende chocola-varianten. Met exotische ingrediënten, zoals Mexicaanse vanillebonen, wasabi, zout uit de Himalya en… bacon.
 3. Scharffen Berger Chocolate Maker, Berkley, Verenigde Staten
  beste chocolatiers-scharffenbergerDonkere chocolade. Dat is de specialiteit van Scharffen Berger Chocolate Maker. Scharffen Berger is betrokken bij elke stap in het proces. Van het selecteren (en proeven!) van de boon, tot het verpakken van de chocolade. De chocolade wordt gemaakt op authentieke wijze en in kleine hoeveelheden.
 4. Jacques Torres Chocolate, New York, Verenigde Staten
  Beste chocolatiers-torresDe sfeer in de winkel van Jacques Torres lijkt volgens klanten op die in de film Chocolat. Jacques wordt niet voor niks Mr. Chocolate genoemd. Hij is gespecialiseerd in handgemaakte chocolade. Die je voor het echte chocolade-gevoel eigenlijk ter plekke zou moeten opeten.
 5. Norman Love Confections, Ft. Myers, Verenigde Staten
  Norman Love De droom van Norman Love: chocolade maken die geweldig smaakt én er fantastisch uitziet. En dat is gelukt. Zijn chocolade heeft prachtige kleuren. De chocolade-mallen worden met de hand geschilderd en dan gevuld met chocola.

Neerlands beste

Het is dan wel geen top 5, maar Nederland staat wel op de tiende plaats in de lijst van beste chocolatiers ter wereld: Puccini Bomboni in Amsterdam. De beste chocolademaker van Nederland. En er wordt niet bezorgd! Je zal dus naar Amsterdam moeten als je deze handgemaakte chocolade wil proeven. Probeer bijvoorbeeld de bonbon met vanille maanzaad, rabarber, peper of calvados. Puccini Bombini is opgericht door Ans van Soelen. Wat de chocolade van Puccini zo uniek maakt is dat er geen suiker, fondant, of boter aan te pas komt. Ook zitten er geen kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen in de bonbons.

De complete top 10

Weten wie er nog meer in de top 10 staan? Bekijk hier de volledige lijst van de beste chocolatiers ter wereld.