Before Article
Chang-i

5 beste Aziatische restaurants in Amsterdam

Van pekingeend tot Wagyurund: de Aziatische keuken is divers, vers en gezond. En ook niet meer weg te denken uit ons land. Deze 5 Aziatische restaurants zeker niet.

In 1920 opende het eerste Chinese restaurant van Nederland in Rotterdam zijn deuren. Een paar jaar later volgde Amsterdam. Maar pas in de jaren ’60 en ’70 brak de Chinese keuken echt door. De laatste jaren neemt het aantal traditionele Chinees-Indische restaurants af, maar het aantal Japanse, Thai en Indiase restaurants groeit nog altijd.

NRC stelde een lijst samen met de beste Aziatische restaurants van Nederland. Wij pikken er 5 beste uit Amsterdam uit.

1. Chang-i, Amsterdam

Keuken: modern Chinees
Rustgevend en modern. Dat is het Chinese restaurant Chang-i in Amsterdam. Het interieur is een bijzondere mix van Europees chic en Oosterse betovering. Ontworpen door Eric Kuster. En je kunt er ook goed eten en drinken. Op de menukaart tref je onder andere gerechten met Wagyuhaas, kreeft en dry-aged Angus beef. Er is ook een uitgebreide wijnkaart.

Chang-i

2. Dynasty, Amsterdam

Keuken: Chinees-Thai
Restaurant Dynasty is een begrip in Amsterdam. Het kleurrijke restaurant serveert Chinese gerechten als pekingeend, maar ook de Thaise keuken komt terug op de kaart. Dynasty is aangesloten bij de Fine Eastern Restaurants (FER), een vereniging voor de betere oosterse restaurants in Nederland, waarbij vernieuwing en verfijning hoog in het vaandel staan.

Dynasty

3. Izakaya, Amsterdam

Keuken: free style Japans
Hip en trendy. Twee steekwoorden die prima aansluiten op deze culinaire trekpleister in Amsterdam. De keuken wordt geleid door Hariprassed Shetty, een chef die eerder furore maakte bij sterrenrestaurant Nobu in Londen. De zaak is ontworpen door het internationale award-winnende architectenduo BK Architecture. Op de menukaart tref je onder andere Aziatische tapas-gerechten. Die gasten met elkaar kunnen delen. Ook voor dagverse sashimi en maki rolls ben je hier aan het juiste adres.

Izakaya

4. Nam Kee, Amsterdam

Keuken: Kantonees
Nam Kee opende in 1981 de deuren in Amsterdam, aan de Zeedijk,  en heeft inmiddels drie vestigingen in onze hoofdstad. Hoewel het restaurant misschien het meest bekend is vanwege het boek ‘De Oesters van Nam Kee’, brachten de grote gestoomde oesters zelf ook bekendheid. Verder staan op de menukaart veel andere traditionele Chinese Kantonese gerechten als pekingeend, Wan tan soep en Foe yong hai.

Nam Kee

5. Sea Palace, Amsterdam

Keuken: Kantonees
In 1984 was Sea Palace het eerste drijvende restaurant in Europa. En nog altijd drijft het op het IJ. In dit megarestaurant is maar liefst plaats voor 700 personen. Sea Palace wordt op recensiewebsites vooral geroemd om zijn Dim Sum, te bestellen van een speciale Dim Sum menukaart. De kleine gerechtjes worden geserveerd met een heerlijk geurende thee. Wie hiervan wil genieten moet er redelijk vroeg bij zijn, want de hapjes worden uitsluitend van 12.00 uur tot 16.00 geserveerd.

Sea palace

Lees ook:

De 5 beste gerechten van de 5 beste chefs in Azië

‘Koksopleiding onvoldoende voor Aziatische restaurants’

Nummer 39 leverde aandacht op. Maar wat nog meer?

 

Meer top 5:

De 5 beste hotels in Nederland

De 5 (aller)beste restaurants ter wereld

De 5 duurste restaurants ter wereld

De 5 beste resorts ter wereld

De 5 beste chocolatiers ter wereld

De 5 mooiste restaurants ter wereld