Before Article
Daniel Humm

Een kijkje in de keuken van sterrenchef Daniel Humm

Sterrenchef Daniel Humm is mede-eigenaar van Eleven Madison Park Restaurant in New York. En één van de beste chefs ter wereld. In onderstaande video laat hij zien hoe hij zwarte zeebaars maakt.

Humm is geboren in Zwitserland, maar woont en werkt al jaren in New York. Humm staat bekend om zijn innovatieve en verfijnde manier van koken. Hij gebruikt daarbij de Franse keuken als basis.

Gasten moeten zich thuis voelen

In zijn restaurant wil Humm dat mensen zich echt thuis voelen. ‘Het eten moet natuurlijk perfect zijn. Maar de sfeer in ons restaurant moet daardoor niet afstandelijk en kil worden. Het moet menselijk zijn. En vooral leuk. Onze gasten moeten een leuke tijd hebben als ze bij ons komen. Ze moeten graag bij ons binnen stappen. En datzelfde geldt voor het personeel. Ook zij moeten een leuke tijd hebben. Daarom komen de chefs ook naar de tafels om te vertellen over het eten. Natuurlijk zijn ze niet de perfecte ober. Maar ze vertellen wel met passie en liefde over wat ze gemaakt hebben. Dat vind ik het belangrijkst.’

De stijl van Daniel Humm

Zijn manier van koken ontwikkelt zich nog steeds. Humm blijft veranderen en vernieuwen. ‘Je hebt elk jaar dezelfde ingrediënten. En elk jaar wil ik er iets nieuws en verrassends mee doen. Dat houdt nooit op. Het wordt altijd beter.’ Ook belangrijk voor Humm: ‘less is more’. ‘We hebben de beste ingrediënten en producten die je maar kan vinden. Dan moeten we die producten ook in de schijnwerpers zetten. Geen onnodige dingen doen met je producten en je gerechten. Het gaat er niet om dat je als chef laat zien hoeveel techniekjes je op één bord kan proppen. Het gaat om het beste en lekkerste gerecht.’

Kijkje in de keuken

In onderstaande video laat Daniel Humm zien hoe hij zwarte zeebaars klaarmaakt.