Before Article
Beste chef in Australie

Kookles van de beste chef in Australië

Woensdag kregen de Australiërs uiteindelijk toch nog voetballes van het Nederlands Elftal. En nu krijgen de Nederlandse chefs kookles van de beste chef in Australië: Ben Shewry.

In onderstaande video laat Shewry in een masterclass zien hoe hij zijn signature dish maakt: aardappels gekookt in eigen grond.


De stijl van Ben Shewry

Nieuw-Zeelander Ben Shewry is chef van Attica, met plek 32 het eerste Australische restaurant in de top 50 van beste restaurants ter wereld. Shewry heeft een passie voor lokale, ‘eerlijke’ producten. En dat past ook perfect bij zijn persoonlijkheid. Een rustige, eerlijke chef afkomstig van het platteland van Nieuw-Zeeland. Zijn stijl wordt omschreven als innovatief, intelligent en vol emotie en magie. Hij gebruikt graag bijzondere, inheemse producten en experimenteert graag in de keuken. ‘Ik wilde heel graag mijn eigen, persoonlijke stijl ontwikkelen. Met Nieuw-Zeelandse én Australische invloeden. Het eten moet een verhaal vertellen.’

beste chef in Australië-gerecht

De drie beste Australische restaurants

  1. Attica, Melbourne
    Chef: Ben Shewry
  2. Quay, Sydney
    Chef: Peter Gilmore
  3. Tetsuya’s, Sydney
    Chef: Tetsuya Wakuda

Achter de schermen bij de beste chef in Australië


Lees ook:

Koken volgens David Thompson, de beste chef in Azië

Hoe maak je verse krab? Sterrenchef Andoni Luis Aduriz laat het zien

Sterrenchef Thomas Keller werkt alleen met slimme mensen