Before Article
Onderscheiden BBQ Jord Althuizen - Foodbrigade

Succes met BBQ? Luister NIET naar de vraag van je gast

Met BBQ op de menukaart kan je horecabedrijf zich onderscheiden. Maar pas op dat je niet in het stereotype beeld blijft hangen van grote hoeveelheden worst, hamburgers en diepvriessaté. En vooral heel, heel, héél veel saus.

Hoe BBQ je dan wel?

Jord Althuizen is een van de oprichters van het succesvolle BBQ catering-concept Smokey Goodness. En hij werd tijdens de Horecava uitgeroepen tot Hotello of the Year 2014, een jaarlijkse verkiezing voor afgestudeerde Hotello’s. Volgens hem kun je als restaurant of cateraar van BBQ alleen een succes maken als je je eigen gang gaat, waar uiteindelijk de gast wel van profiteert.

BBQ op de menukaart? Verleid je gast!

Waar je normaal gesproken luistert naar de vraag van je gast, ligt dat volgens Althuizen bij BBQ net wat anders. ‘Als restaurant of cateraar moet je juist weg van het dogma van veel vlees en veel saus. Niet te veel luisteren naar de vraag van je gasten, maar hen juist wat anders aanbieden. Verleid ze tot het maken van een kwalitatievere keuze. Bijvoorbeeld met een staartstuk, een picanha. Of met een Heyde Hoeve varken of Livar varken. Creëer verhaal om je product heen en doe er wat mee. Onderscheid je met BBQ en BBQ-technieken en verras zo je gast.’

Lees ook: wat je moet leren van De Rollende Keukens

Meer onderscheiden met BBQ?

Horecavleesleverancier Slagerijen Kaldenberg zette eerder al 5 bijzondere vleessoorten op een rij. Onderscheidend, aantrekkelijk qua inkoop, maar bovenal uitstekend van smaak. En perfect voor op de BBQ of grill:

  1. Sukade steak
  2. Rib roast
  3. Bavette
  4. Picanha
  5. Ribeye

 Bekijk hier wat deze vleessoorten zo bijzonder maakt.

Meer BBQ/grill:

Barbecueën? Welke houtskool gebruik je (niet)?

Vlees op de grill? Gebruik geen marinade

Blog: herkenbaar vlees is zielig? Doe die oogkleppen eens af

5 bijzondere pepers