Before Article
Andoni-Luis-Aduriz

Sterrenchef Andoni Luis Aduriz maakt verse krab

Andoni Luis Aduriz staat al jaren in de top 10 van beste chefs ter wereld. In deze video zie je hem aan het werk in zijn keuken.

Zijn sterrenrestaurant Mugaritz staat dit jaar op plek 6 in de lijst van beste restaurants ter wereld. En dat is niet voor niks. Aduriz wordt geroemd om zijn geraffineerde, intelligente kookstijl.

Kijk in onderstaande video zijn stijl af. Hier bereidt hij verse krab met macadamianoten en roze peperkorrels.


De stijl van Andoni Luis Aduriz

Een chef die niet per se streeft naar perfectie. Dat klinkt gek, maar is dat is wel de manier waarop één van de beste chefs ter wereld naar zijn vak kijkt. ‘Durf fouten te maken. Fouten maken heeft iets magisch, want je leert er zoveel van. Laat los, relax, fouten maken is magisch.’ Aduriz kookt vanuit zijn hart. ‘Dat doen we al jaren. Dat heeft niks met Michelin of GaultMillau te maken. Derde ster erbij of tweede er af? Het maakt me niks uit. We blijven koken naar eigen inzicht.’

Kijk ook: de 5 beste restaurants ter wereld in 5 video’s

Hij is voortdurend bezig om nieuwe smaken te ontdekken. Naar eigen zeggen vertellen al zijn gerechten een verhaal. Het liefst wil Aduriz zijn gasten dan ook voortdurend verrassen, en een beetje choqueren.

Een rondleiding bij Mugaritz

In onderstaande video gunt Aduriz ons een kijkje in de keuken.


Meer kijkjes in de keuken

  1. Richard Ekkebus, de beste Nederlandse chef ter wereld
  2. 24 uur met topchef Grant Achatz
  3. Peter Goossens gaat aan de slag met kreeft
  4. Alex Atala maakt tucupi