Before Article
6x snel kindvriendelijk - Foodbrigade.nl

Tevreden kinderen = tevreden ouders = tevreden gasten. Zes tips voor een kindvriendelijk restaurant.Niet ingewikkeld. En jouw restaurant wordt er een stuk kindvriendelijker van. En daardoor interessanter voor gezinnen.

Horeca Vlaanderen bracht een gids uit voor kindvriendelijke horeca. Een (heel) klein deel van de tips op een rij:

 1. Behandel kinderen gelijkwaardig
  Zonder ze overdreven kinderachtig of juist extra formeel (meneer/mevrouw) aan te spreken. Begroet ze ook bij binnenkomst en praat niet alleen tegen hun ouders. Neem ze serieus. Zo voelen ze zich meer gewaardeerd en op hun gemak.
 2. Laat ze daarom ook een keuze maken van een speciale kindermenukaart
  Met aparte kindergerechten. Of met de ‘volwassenengerechten’, maar dan in kleinere porties.
 3. Geef ze wat te doen tijdens het wachten
  Heel simpel: een paar viltstiften en een kleurplaat of een spelletje. Het wachten lijkt direct minder lang te duren. Je kunt kinderen ook de kleurplaten, puzzels en spelletjes laten bestellen van een aparte speelkaart.
 4. Serveer zo snel mogelijk
  Hoewel je het wachten aangenamer kunt maken, blijft het slim zo snel mogelijk uit te serveren. Kinderen zijn stukken minder geduldig dan volwassenen. Hoe langer ze op hun eten moeten wachten, hoe meer ze zich vervelen.
 5. Pak uit met de presentatie
  Aparte kinderservetten, met bijvoorbeeld dieren erop of met een paasthema. Grappige drinkrietjes. Of laat de kok de eerste letter van de naam van het kind op het gerecht aanbrengen. Of denk na over een andere manier om je gerecht zo bijzonder mogelijk te maken. Er is meer mogelijk dan een brandend sterretje in ijs.

Tip 6 – stelen van je ouders

Maak van uit eten gaan een avontuur. Een mooi voorbeeld: zet een ‘bandietenbord’ op de kaart. Kinderen krijgen een bord en bestek. De rest kunnen ze ‘stelen’ van hun ouders. Uit eten gaan is nog nooit zo spannend geweest.

Kindvriendelijk restaurant