Before Article
Luxe Slemp warme dranken - Foodbrigade

How-to: 5 warme dranken voor een vol winters terras

Wie zegt dat je het terras niet in de winter kan gebruiken? Pak uit met kleurrijke dekens, voldoende heaters en… een warme drankenkaart. 5 dranken uit het magazine Exclusief van Sligro waar je gast graag warm van wordt. Laat de winter maar komen!

[gallerybox][/gallerybox]

Cranberry glühwein

Zo maak je het: schep 200 gram cranberry’s in een pan met 200 ml sinaasappelsap, ½ tl gemalen nootmuskaat en ½ tl gemalen kaneel. Breng het geheel aan de kook en zet vervolgens het vuur laag. Laat het drankje nog 20 minuten zachtjes doorkoken tot de cranberry’s kapot gaan. Haal het drankje van het vuur en schenk er 300 ml port bij. Pureer de drank tot een dikke, vloeibare massa. Verwarm het drankje nog kort voor serveren. Rijg als finishing touch wat cranberry’s aan een prikker en leg deze bij het glas. Voor de echte zoete kauwen kun je er nog wat suiker bij serveren.

Chai latte met sinaasappel

Zo maak je het: schil de gember (ongeveer 2 cm) en snijd hem in plakjes. Breng 500 ml water aan de kook met daarin de gember, 4 kardemompeulen, 2 kaneelstokjes en 1 tl venkelzaad. Zet het vuur laag en laat het 20 minuten zachtjes koken. Voeg na 15 minuten 2 zakjes zwarte thee toe. Rasp de schil van een halve sinaasappel fijn en trek van de andere helft sliertjes met een zesteur. Bewaar deze in een kom met koud water. Verwarm 1l melk en klop deze schuimig. Roer vervolgens de sinaasappelrasp erdoor. Verdeel de schuimige melk over 4 glazen en schenk er voorzichtig de thee bij. Gebruik de sinaasappelsliertjes als decoratie.

Koffie kandeel

Zo maak je het: snijd 1 vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Roer dit met de gemalen kaneel (½ tl) en honing (2 el) door de hete koffie (500 ml). Verdeel de koffie over 4 koppen. Verwarm 500 ml melk in een melkschuimer of klop met een garde tot een dikke, schuimige massa. Schenk het schuim over de koffie en leg ter garnering bij ieder kopje een kwart van een vanillestokje.

Appel-karamel glühwein

Zo maak je het: schenk 750 ml appelcider in een pan en roer er 3 el karamelsiroop door. Snijd het vanillestokje in de lengte openen snijd de schil van een citroen in lange repen. Vervolgens leg je de vanille en de helft van de citroenschil in de pan. Breng het aan de kook en laat het op laag vuur 10 minuten trekken. Snijd ondertussen de gepelde citroen in dunne plakjes en leg in de overige repen citroenschil elk een knoop. Haal de appelcider van het vuur en roer de cognac erdoor. Klaar!

Luxe slemp

Zo maak je het: schil een citroen dik. En verwarm 750 ml van de melk met een zakje zwarte thee, citroenschil, 4 kruidnagels, een stukje foelie, een paar saffraandraadjes, 4 el lichtbruine basterdsuiker en een kaneelstokje. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat alles 25 minuten zachtjes trekken. Zeef de melk en schenk terug in de pan. Roer 1 el maïzena met een el water tot een papje. Schenk er al roerend nog 250 ml melk bij en verwarm tot de melk gaat binden. Trek sliertjes van de tweede citroen. Klop 500 ml slagroom met wat suiker stijf en verwarm de melk al kloppend schuimig. Gebruik de sliertjes als decoratie en klaar om te serveren.

Lees ook:

How-to: 5 manieren om je te onderscheiden met chocolademelk

6 manieren om meer te verdienen aan speciaalbier

 

Eén reactie op “How-to: 5 warme dranken voor een vol winters terras”

Reageren niet meer mogelijk .