Before Article
Dit zijn de 5 rijkste chef-koks van Nederland

Dit zijn de 5 rijkste chef-koks van Nederland

Miljonair worden? Dan is de horeca niet de beste sector om in te werken. Toch zijn er chef-koks die het er niet slecht vanaf brengen. Quote zette begin dit jaar de tien ‘rijkste’ op een rijtje. Dit is de top 5 rijkste chef-koks van Nederland:

[nieuwsbriefbox][/nieuwsbriefbox]

5) Joop Braakhekke

Met zijn 72 jaar is Braakhekke de oudste in het rijtje. Hoewel hij nog maar een derde deel van Le Garage in bezit heeft en er voor tonnen beslag ligt op zijn panden, wordt Braakhekkes vermogen door Quote geschat op 1 miljoen euro.

Joop

4) Rudolph van Veen

Van Veen werd letterlijk geboren in Weelde, in België welteverstaan. Het vermogen van de televisiekok volgens Quote: zes ton in de vorm van zijn bedrijfspand in Houten, 1,2 miljoen euro in zijn villa in Hilversum en zeven ton eigen vermogen in zijn holding.

Rudolph

3) Sergio Herman

Topkok en -ondernemer Herman stopte met Oud Sluis en opende afgelopen maart zijn spectaculaire The Jane in Antwerpen. Zijn eigen vermogen werd door Quote geschat op zo’n 1,8 miljoen euro.

Sergio

2) Jonnie & Thérèse Boer

In 2010 leed het stel met de Librije nog een verlies van 1,2 miljoen euro, maar de laatste jaren blijft er onder de streep een mooie winst over. Quote schat het eigen vermogen van Jonnie en Thérèse op 2,8 miljoen euro. (Bron foto: De Librije)

1) Herman den Blijker

De onbetwiste nummer één. Sinds 2005 liet Den Blijker zijn gezicht zien in maar liefst 18 televisieprogramma’s. Het vermogen van de televisiekok wordt door Quote geschat op 3 miljoen euro.

Herman

De hele top 10 lees je hier.

Meer top 5:

Dit zijn de allerduurste gerechten ter wereld

Dit zijn de duurste wijnen ter wereld

De 5 duurste ingrediënten ter wereld

De 5 duurste restaurants ter wereld