Before Article
cocktail alcoholvrij

De cocktailtrends die je absoluut niet mag missen

Cocktails! Klassieke varianten als een Mojito, Margarita of een Piña Colada zijn niet meer weg te denken op het terras. Wil je écht iets bijzonders presenteren aan je gast? Denk dan out of the box. Of eigenlijk…buiten het glas.

Dit zijn volgens Sligro dé cocktailtrends van deze zomer:

1. Extravaganza

Toonaangevende bartenders werken deze zomer buiten het glas. De stijl ‘extravaganza’ slaat dus niet op het drankje, maar op de presentatie. Die mag over de top zijn. Denk aan grote garneringen, bijzondere attributen en een show bij het uitserveren. Het kan eigenlijk niet gek genoeg zijn, behalve als het om de cocktail zelf gaat. Hierbij staat eenvoud en kwaliteit centraal.


2. Gin-tonic

Is jouw zaak hip & happening? Grote kans dat je deze zomer gin-tonic op de kaart hebt staan. De trend is overgewaaid uit Spanje en verovert nu de Nederlandse markt. Om helemaal aan te sluiten bij de laatste trends gebruik je een ballonglas. Zo worden de gin en tonic direct met elkaar vermengd. Kleed de mix aan met bijvoorbeeld grapefruit, limoen of platte peterselie. En serveren maar!


3. Alcoholvrij

Deze zomer zien we steeds vaker een 0.0% ‘mix-drank’ verschijnen. Omdat mensen vaker voor gezonde dranken kiezen. En vanwege de verhoging van de alcoholleeftijd. Alcoholvrije mixdranken op jouw kaart? In 2014 zijn citrussappen, mango, mint, appel, vlierbloesem en gember geliefde smaakmakers.

cocktail alcoholvrij

4. Cocktail met een bite

Alleen maar een drankje is ook zo saai. Serveer er complimenterende gerechten bij. Lekker voor de omzet en helemaal niet lastig. Mits je het slim aanpakt natuurlijk. Goede tip: The Grilled Mandarine. Een cocktail met Mandarine Napoléon, suikersiroop en gerookte ananas van de grill. De ananas wordt verwerkt in de mix en er los bij geserveerd. Genieten maar!

(klik op de foto voor een recept)

cocktail grilled-mandarine

5. Theecocktails

Thee is hot! En niet alleen als warm drankje. Het wordt steeds meer gezien als een ingrediënt voor cocktails. Logisch, want het tannine of polyfenol in thee mixt goed met de zuren in sterke drank. Experimenteren met theecocktails? Voeg aan het standaard recept voor een Martini 1 oz zwarte thee toe en je hebt direct een hippe theecocktail te pakken.

Lees ook:

‘Met een perfecte gin-tonic kun je je als bar of restaurant echt onderscheiden’

3 theesoorten die je op je menukaart móet hebben

Terrasdrankjes die niet mogen ontbreken deze zomer

Mis geen enkel nieuw artikel: volg Foodbrigade op twitter!