Before Article
Asperges speciaal

Vier bijzondere gerechten met asperges

Het is weer aspergetijd! De tweede donderdag van de maand is traditioneel de start van het asperge-seizoen. Voor veel chefs en restaurants nog steeds hét moment om culinair uit te pakken met deze bijzondere groente.

Onderstaande bekende chefs gingen je voor. Zij creëerden een bijzonder asperge-gerecht.

Onderaan een slide show met de asperge-gerechten.

Signature dishes met asperges

  1. De asperge speciaal
    Chef: Erik van Loo, restaurant Parkheuvel, Rotterdam
    Een variant op de frikandel speciaal. In plaats van een frikandel liggen er asperges in het porseleinen frikandelbakje. De uitjes zijn vervangen door gecoaguleerd eiwit en fijngesneden coquilles. De mayonaise door een luchtige Hollandaisesaus. En de curry ketchup is een ingedikte kreeftencoulis.
  2. Wilde tarbot met gegrilde asperges en aardbeien
    Chef: Christoffer Hruskova, voorheen eigenaar van restaurant North Road, Londen
    Een licht visgerecht, waarbij de wilde tarbot prima combineert met de gegrilde asperges en jonge aardbeien.
  3. Asperges croustillantes met romige morillesaus
    Chef: Fred Mustert, Restaurant Fred, Rotterdam
    Asperges blancheren en daarna rollen in brioche dat krokant en goudbruin wordt gebakken in sojaolie. Daarbij: saus van morilles /paddenstoelen, Parmezaanse kaas en zeezout uit de Guérande.
  4. Asperge-ijs met truffel
    Chef: Joan Roca, El Celler de Can Roca, Girona, Spanje
    Vienetta, maar dan anders. Deze Spaanse variant op het bekende ijsdessert uit de vriezer. Een Vienetta van asperges en zwarte truffel.

Meer bijzondere gerechten

5 keer bijzonder met kaviaar

De 7 beroemdste desserts ter wereld

De 5 beste gerechten van de 5 beste Spaanse chefs

Het beste uit Scandinavië